Serija A

(VIDEO) Ilić strelac, Milinković Savić odbranio penal u nadoknadi: Torino srušio Atalantu na debiju Samardžića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 20:33
Ivan Ilić je majstorski prebacio golmana Musoa Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Ivan Ilić je majstorski prebacio golmana Musoa

Ivan Ilić i Vanja Milnković Savić su blago Torina, znali su to u taboru "granate" i posle pobede nad Atalantom iz Bergama (2:1) samo Bogu mogu da zahvale što su Srbi ostali u klubu. Jer, srpski reprezentativci su odigrali sjajan meč, Ilić je postigao majstorski gol bocnuvši loptu preko golmana, da bi zatim sjajno asistirao Zapati posle čijem je šuta Adams ubacio loptu u praznu mrežu za trijumf. A, Vanja Milinković Savić je odbranio nekoliko zicera, a u petom minutu nadoknade i penal Mariju Pašaliću!

Imao je Torino na golu sjajnog Vanju Milinkovića Savića koji je u nekoliko navrata odbranio velike prilike De Ketelaru. Nije bila Atalanta slabiji rival, imala je vođstvo preko Retegija koji je sjajno glavom zakucao loptu pod prečku, a trener Gasperini je od 53. minuta na debi poslao i Lazara Samardžića. Drugi srpski reprezentivac je sjajno pogodio u glavu De Ketelarea koji je pogodio samo stativu.

Napadala je Atalanta, Gasperini je na teren poslao i Zaniola, ali Vanja Milinković Savić i odbrana Torina je odolela sve do drugog minuta nadoknade. Kasa je prodirao po levoj stzrani, bio je oboren od Lazara pa je sudija posle pregledavanja snimka dosudio penal. Ali, Vanja Milinković Savić je odbranio penal Pašaliću za veliki trijumf. 

Serija A, drugo kolo

subota

Parma - Milan 2:1 (1:0)
/Man 2, Kančelijeri 77 - Pulišić 66/

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)
/Luka 7, Toven 48 - Isaksen 90+5/

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Damijan 5, Čalhanoglu 69. pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)
/Pinamonti 45+7/

nedelja

Fiorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)
/L. Ilić 31, Adams 50 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 20.45 (AP2)
Roma - Empoli 20.45 (AS1)

ponedeljak

Kaljari - Komo 18.30 (AP1)
Verona - Juventus 20.45 (AP1)

 

Пласман обезедио Sofascore