Serija A

Fabio Mireti ustupljen Đenovi: Juventus nastavlja sezonu bez svog veziste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 15:30
Fabio Mireti, fudbaler Juventusa, pozajmljen Đenovi Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Fabio Mireti, fudbaler Juventusa, pozajmljen Đenovi

Fabio Mireti neće do kraja sezone 2024/25. igrati za matični Juventus, već će za to vreme bolju minutažu i tretman tražiti u redovima Đenove. U sklopu dogovora dva kluba o privremenoj i danas objevljenoj pozajmici.

Dvadesejednogodišnji centralni vezista sve što zna o fudbalu naučio je u Omladinskoj školi najtrofejnijeg italijanskog kluba, ali nije dobio status kakvom se nadao kada je debitovao za prvi tim krajem 2021. godine.

Ili ga nije zaslužio nakon te premijere u Ligi šampiona, pa je procenjeno da je za obe strane najbolje u ovom trenutku da se raziđu na neko vreme, kako bi se ofanzivni igrač sredine terena vratio bolji u Torino.

Na pozajmicu odlazi sa 75 mečeva i dva data gola, a vreme će pokazati da li je ovaj potez bio pravi. I ko će najviše od njega, eventualno, profitirati. U međuvremenu i Juve i Torino imaju preča posla.

Juventus bi da nastavi sa skupljanjem pobeda u Seriji A, već u sutrašnem meču drugog kola sa Veronom. Đenovi takođe ide dobro, jer je posle remija sa braniocem titule Interom bila bolja od Monce.