Serija A

Pavlović debitovao porazom u dresu Milana, Lacio "pao" u Udinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 20:42
Strahinja Pavlović, debitovao je za Milan Profimedia
Strahinja Pavlović, debitovao je za Milan

Parma je pokvarila debi srpskom reprezentativcu Strahinji Pavloviću u dresu Milana. Već od starta utakmice bilo je jasno da domaćin neće biti lak plen za "rosonere".

Delovao je Milan moćno u pripremnom periodu, savladao je timove poput Real Madrida, Mančester sitija i Barselone, što su zanimljivo u ovom trenutku možda i tri najbolje ekipe na svetu, ali se muči na startu Serije A. Posle remija u prvom kolu u duelu sa Torinom 2:2, imali su izabranici Paola Fonseke, a na kraju su i poraženi sa 2:1. 

U timu Milana na današnjoj utakmici debitovao je i srpski reprezentativac Strahinja Pavlović (žuti karton), koji je dobio poverenje od prvog minuta, dok je Luka Jović morao da čeka na šansu sa klupe za rezerve sve do 86. minuta. Nije imao sreće srpski as na startu utakmice, jer je odbrana "rosonera" kapitulirala već u drugom minutu utakmice. Posle centaršuta sa leve strane ostao je sam Denis Man na drugoj strani, nisu ga ispratili defanzivci Milana, tačnije pobegao je Hernandezu i sa nekoliko metara smestio loptu u mrežu - 1:0. 

Nije bilo prilika za izjednačenja do kraja prvog dela igre, a "rosoneri" su mnogo bolje ušli u meč u drugom poluvremenu. Reijnders je u 47. minutu ispalio projektil, ali je pogodio prečku. Zatim je u prilici bio i Pulišić, međutim ni on nije bio precizan.

U 60. minutu poništen je gol Parmi, strelac je bio Boni, ali je posle VAR provere, utvrđeno da je domaći igrač bio u ofsajdu. Teško su izlazili na kraj defanzivci Milana sa Denisom Manom, koji je u 62. minutu, pokupio precizno dodavanje ušesnaestercu, a onda je iz prve šutirao, međutim lopta je otišlaa pored gola. 

Konačno se Milanu isplatila inicijativa u 66. minutu, strelac je bio Kristijan Pulišić, a posle asistencije Rafaela Leaa 1:1.

Ipak, Mateo Kančelijeri  je odično reagovao u 77. minutu i vratio prednost Parmi. Uprkos negativnom rezultatu nije Fonseka ubacivao u igru Luku Jovića sve do 86. minuta. Ipak, nije bilo dovoljno vremena da srpski reprezentativac učini nešto više, pa su "rosoneri" doživeli prvi poraz u sezoni.

Fudbaleri Udinezea savladali su Lacio na domaćem terenu. Već u ranoj fazi meča domaći su stigli do gola preko Luke, da bi Toven već u 49. minutu pokopao sve nade Rimljanima da mogu do preokreta. 

Iako su od 68.minuta imali igrača više posle isključenja Kamare, Rimljani nisu uspeli da dođu do preokreta. Gol utehe postigao je Isaksen u petom minutu nadoknade. 

 

Serija A, 2. kolo

subota

Parma - Milan 2:1 (1:0)
/Man 2, Kančelijeri 77 - Pulišić 66/
Udineze - Lacio 2:1 (1:0)
/Luka 7, Toven 48 - Isaksen 90+5/
Inter - Leće 20.45 (AP1)
Monca - Đenova 20.45 (AP2)

nedelja

Fiorentina - Venecija 18.30 (AS1)
Torino - Atalanta 18.30 (AP2)
Napoli - Bolonja 20.45 (AP2)
Roma - Empoli 20.45 (AS1)

ponedeljak

Kaljari - Komo 18.30
Verona - Juventus 20.45

 

Пласман обезедио Sofascore