Serija A

Kad De Laurentis nešto hoće, to i dobije: Lukaku stiže u Napoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 21:37
Romelu Lukaku u dresu belgijske reprezentacije Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Romelu Lukaku u dresu belgijske reprezentacije

Belgijski fudbaler Romelu Lukaku postaje novi napadač Napolija, prenosi pouzdani insajder Fabricio Romano. Već godinama Čelsi pokušava da se rastosilja velikog tereta na poziciji devetke, a sada će to konačno i uspeti, doduše za znatno manji novac nego što su to inicijalno želeli "plavci". 

Naime, engleski i italijanski klub su došli do verbalnog dogovora, prema kome će na "Stamford Bridž" stići uplata od 30 miliona evra, uz 15 miliona u potencijalnim bonusima - ostvarljivih kroz dobre igre Belgijanca. Inicijalno se očekivalo da će doći do zamene Viktor Osimen za Lukakua, međutim, Nigerijac je otezao sa pregovorima oko ličnih uslova, pa je Aurelijo de Laurentis rešio da uzme stvar u svoje ruke i direktno otkupi novu napadačku iglu tima. 

 

 

Opšte je poznato koliko novi strateg Napolija, Antonio Konte, ceni usluge nekadašnjeg napadača Mančester junajteda. Lukaku je pod njegovim vođstvom u Interu bio jedan od najboljih napadača u Evropi. Tada je za dve sezone postigao 64 pogotka u dresu "neroazura".

Navodno, ovakvu hitru preduzimljivost kluba, podstakla je katastrofa na otvaranju Serije A, kada su doskorašnji šampioni Italije, ostali deklasirani od strane Verone ubedljivim rezultatom 3:0 (0:0). Sve mečeve italijanskog prvenstva možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.