Serija A

Navijači Rome "skinuli" Dibalu s leta za Saudijsku Arabiju: Argentinac odbio prihvaćenu ponudu Al Kadisije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 10:35
Paulo Dibala, fudbaler Rome, u zadnji čas odustao od prelaska u Al Kadisiju Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Paulo Dibala, fudbaler Rome, u zadnji čas odustao od prelaska u Al Kadisiju

Gotova je jedna od jačih transfer saga ovog leta, ali s neočekivanim epilogom, jer se Paulo Dibala u zadnji čas predomislio i na posletku odbio već prihvaćenu ponudu Al Kadisije da napusti Romu i za trogodišnji ugovor vredan 75.000.000 evra pojača klub iz Saudijske Arabije. 

I to pod pritiskom navijača ili ganut njihovim molbama da ostane, kako ko hoće da razume i prihvati pisanje italijanskih medija o veleobrtu i to pošto je i uprava "vučice" prihvatila da Argentinca pusti za samo 3.000.000 evra, iako je klauzulom predviđeno 12.000.000 za obeštećenje. 

 

 

"U kampu u Trigoriji grlio se i opraštao od saigrača i trenera, pri čemu je bilo suza. Ispred kampa okupili su se navijači, koji su ga molili da ostane. Dolazilo ih je sve više, kao što su njihove molbe bivale sve glasnije i brojnije na radijskim emisijama i društvenim mrežama. Dibala je zbog svega obavestio klubove da će uzeti par sati tajm-auta, kako bi definitivno odlučio šta će. Odabrao je ostanak u Romi, iako u novoj sezoni nema garantovano mesto u ekipi", piše Gazeto delo sport, a prema navodima uglednog sportskog dnevnika sa Apenina tifozi Rome su u znak zahvalnosti dugo skandorali Dibali ispod kuće u kojoj živi. 

Dibala je došao u Romu u leto 2022, nakon što Juventus nije hteo da ga zadrži posle sedam dugih godina saradnje i svega što je učinio za "staru damu". Argentinski ofanzivac je od tada odigrao 78 utakmica, postigao 34 i namestio 18 golova.