Serija A

Kad Gasperini pikira nema promašaja: Belanova novi desni bek Atalante

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 18:21
Raul Belanova u duelu sa Aleksisom Salemakersom iz Milana Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Raul Belanova u duelu sa Aleksisom Salemakersom iz Milana

Atalanta je poslednjih sedam-osam godina postala prvi primer balansa između uspešnog poslovanja i postizanja rezultata shodnih kvalitetu. Uloga trenera Đanpjera Gasperinija je u tome nemerljiva, a ovo leto, koje je stiglo posle osvajanja UEFA Lige Evrope i plasmana u UEFA Ligu šampiona, može da posluži kao primer kako se svaki detalj pažljivo bira.

Uvideo je Gasperini da ne može sezonu na tri fronta da izgura samo za Davidom Zapakostom na desnom "vingeru" i pikirao je desnog beka Torina Rauzla Belanovu. A, kad Gasperini kaže "to je taj", onda je sve stvar rutine. Torino će inkasirati 25 miliona evra za beka, on će sutra biti u Bergamu na lekraskim pregledima i potpisu ugovora. Da Torino nije prihvatio prodaju brzonogog igrača, Gasperini je već imao desnog beka iz Brazila...

 

 

Kad neko ima sistem i viziju, onda ga ništa ne može poremetiti. Čak ni bunt dvojice važnih igrača Teuna Kompejnersa i Ademole Lukmana koji žele da napuste klub. Gasperini je "ohladio" Holanđanina polivši ga kofom ledene vode upakovane u lik i kvalitet Lazara Samardžića. Lukmana je mirno otpratio da trči krugove jer je već kupio Matea Retegija, a prekombinovao je za prvo kolo De Ketelarea u špic. Može se Gasperini jer je autortiet i znalac.

 

 

Po svemu sudeći tražiće Atalanta još jednog napadača jer je dogovorila prodaju El Bilal Turea u Štutgart. Prvo će inkasirati četiri miliona evra, a zatim narednog leta još 18 miliona zbog obaveznog otkupa.

Okrenu, obrni, Atalantin bilans u prelaznom roku je tu uvek oko nule ili u plusu, a iznova ima tim kvalitetan da igra važnu ulogu u Seriji A i Evropi. Ovog leta su otkupili De Ketelarea iz Milana, doveli Retegija, Godfrija, Sulemanu, Zaniola, Brešaninija, Samardžića i sada Belanovu. Videćemo da li će se Lukman predomisliti ili će Gasperini ponovo izvući nekog novog napadača iz rukava u poslednjih 10 dana prelaznog roka.