Serija A

Mota podmladio "staru damu": Mreža Pepea Reine otključana za sve sem Vlahovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 22:40
Dušan Vlahović proslavlja drugi gol sa saigračima Profimedia
Dušan Vlahović proslavlja drugi gol sa saigračima

Fudbaleri Juventusa savladali su novopromovisani Komo rezultatom 3:0 (2:0) u prvom kolu Serije A na svom stadionu. Izgleda da stvari pod novim stručnjakom "stare dame", Tijagom Motom dolaze na svoje mesto jer, iako novajlija u višem rangu nije pravo merilo, vidno je da crno-beli imaju novi identitet, znatno bržu i izazovniju igru, u kojoj teže da samelju protivnika, što je sve suprotno u odnosu na ono što smo gledali kod Masimilijana Alegrija. 

Golove za torinski klub postigli su Samjuel Embangula (23), Timoti Vea (45+1), i Andrea Kambijazo (90+1). Rezultat pokazuje ubedljivu dominaciju, i svi koji su gledali meč znaju da je ovo bio neki novi Juve, onakav kakav svi žele da gledaju. Sa druge strane, Komo se svakako nije obrukao i do zadnjeg minuta je pokušavao doći do utešnog gola, ali mu se nije dal. Fabregasovi momci će ipak morati da napreduju ako žele izdržati u višem rangu. 

U prvom delu se igrao fudbal na polovini Koma. Odličnu šansu je glavom imao Dušan Vlahović, ali nije uspeo da zahvati dovoljno dobro loptu u 20. minutu. Ipak, tri minuta kasnije, Embangula donosi vođstvo posle vrhusnkog prodora po levom boku, odakle je zasekao ka sredini i prodornim udarcem savladao Pepea Reinu. 

 

 

Nastavio se pritisak "stare dame", a on se ponovo isplatio u prvom minutu nadoknade prvog dela. Kenan Jildiz je prošao po levoj strani, poslao je u kazneni, tamo je Dušan malo potkačio loptu, a ju je dočekao Vea i zakucao pod prečku. Gol tehnologija je obavestila sudiju da je čitav obim "fudbala" prešao liniju. 

Nastavak nije doneo veliku promenu, a Vlahović je imao još šansi da poveća prednost. U 47. minutu je naš napadač uspeo da se upiše u strelce, ali je njegovo ime brzo izbrisano odatle, zato što je posle oglašavanja iz VAR sobe objašnjeno da je prethodno Kambijazo bio ramenom u ofsajdu. 

Međutim, tu nije bio kraj nedaćama srpskog fudbalera. Kao da Dušan nije znao tajni kod za savladavanje Pepea Reine, koji je briljirao samo kada se nalazio pred brojem devet. U 53. minutu, Vlahović se okušao iz neposredne blizine gola, ali je Španac odbranio, da bi potom probao naš napadač probao glavom da iskoristi odbitak, ali ga je ovaj put sprečila stativa

Komo nije imao konkretne šanse do 78. minuta, kada je jedan udarac sa distance, natera Di Grigorija da se pomalo oznoji, ali ne i ozbiljno zabrine, s obzirom da lopta nije išla u okvir gola. 

Kada smo mislili da neće biti više uzbuđenja, u prvom minutu nadoknade regularnog dela Kambijazo je razgalio čitav stadion prelepim pogotkom. Fantastično je levom nogom poslao udarac iz kretnje u donji desni ugao Pepa Reine, i tako postavio konačnih 3:0. Na samom kraju utakmice, u šestom dodatom minutu, Vlahović je još jednom bio sam pred Špancem, ali mu je ovaj odbranio čist zicer. "Srećom" sviran je ofsajd, ali naš napadač će morati brzo da pronađe golgetersku formu, jer smo videli da Mota nije mnogo sentimentalan kada bira tim sa kojim cilja na vrh. 

Juventus u narednom kolu gostuje Veroni, dok će Komo tražiti prve bodove protiv Kaljarija, takođe u gostima. Sve duele Serije A možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Serija A (1. kolo)

subota

Đenova - Inter 2:2 (1:1)
/Voljako 20, Mesijas 90+2 - Turam 30, 82 /

Parma - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Man 22 - Biragi 75/ 

Empoli - Monca 0:0

Milan - Torino 2:2 (0:1)
/Morata 89, Okafor 90+5 - Tija 30 (AG), Zapata 68/ 

nedelja

Bolonja - Udineze 1:1 (0:0)
/Orsolini 57. pen - Đaneti 68/

Verona - Napoli 3:0 (0:0)
/Livramento 50, Moskera 72, 90+4/

Kaljari - Roma 0:0

Lacio - Venecija 3:1 (2:1)
/Kasteljanos 11, Zakanji 44P, Altare 81AG - Andersen 3/ 

Ponedeljak

Leće - Atalanta  0:4 (0:2) 
/Breskijani 35, 65, Retegi 45, 57/

Juventus - Komo 3:0 (2:0)
/Embangula 23, Vea 45+1, Kambijazo 90+1/ 

 

 

 

Standings provided by Sofascore