Serija A

Serija A na TV Arena sport: Konte vraća Napoli na put stare slave, Lacio nišani gol Stankovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 09:40
Antonio Konte, trener Napolija Guliver/AP Photo/Luca Bruno
Antonio Konte, trener Napolija

Napoli, pod vođstvom legendarnog trenera Antonija Kontea, ulazi u novu sezonu. Očekivanja, velika! Posle desetog mesta minule sezone u Seriji A,  tokom koje su promenili tri trenera, želja uprave kluba iz Napulja je da se ponovno ekipa vrati na vrh tabele, ali putovanje napred je prepuno prepreka.

Primarni zadatak za Napoli je bio jačanje odbrane koja je prošle sezone primila 55 golova.
Dolazak Leonarda Spinacole, Alesandra Bonđorna i Rafe Marina osmišljen je za jačanje zadnje linije i pružanje veće stabilnosti.

 

 

Međutim, u pripremnim utakmicama izabranici Antonia Konta se nisu proslavili. Napoli se mučio protiv Modene, pobedivši posle penala, dok je pretrpeo poraz (2:0) od Đirone.

Upravo ovi rezultati teraju Kontea da bude oprezan, odnosno "pojača" rad u svakom segmentu igre posebno u napadu, što je on sam nedavno apostrofirao.
Napolitanci još nisu završili prelazni rok, a želja Kontea je da uskoro vidi Lukakua.

Helas Verona ulazi u novu sezonu takođe sa novim trenerom, jer je Marin Baroni otišao u Lacio.
Paolo Zaneti, novi čovek na kormulu Verone, ima zadatak da integriše brojne nove igrače u tim. Između ostalih, novi poput Moskere iz Kolumbije i Livramenta.

 

 

Da imaju problema sa formom videlo se i na nedavnoj utakmici sa Ćezenom u Kupu Italije. Mučila se Verona, ali je uspela da pobedi tek kasnim golom, zahvaljujući Tengštetu.Poslednji put kada su se ova dva tima sastala na Bentegodiju u sezoni 2022/23, Napoli je izašao kao pobednik sa ubedljivih 5:2.

Lacio je u odličnoj formi pred novu sezonu Serije A. U poslednjih pet utakmica u pripremnom periodu zabeležio je četiri pobede i samo jedan nerešen ishod. Poseban fokus stavljen je na defanzivnu stabilnost sa četiri utakmice bez primljenog gola. Svakako bilo je i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka, a najzvučnija imena su Nunjo Tavareš i Gaetano Kastrovili.

 

 

Uprava kluba je odlučila i da otkupi Genduzija, a od novih pojačanja treba pomenuti i Čaunu i Noslina, koji su stigli iz Salernitane, odnosno Verone. U goste Rimljanima stiže novajlija Venecija, koja nema tim za Seriju A. Ekipu sa klupe predvodi Di Frančesko, najveće pojačanje svakako predstavlja dolazak Alfreda Dankana, dok bi na golu već od prvog kola trebalo da bude Filip Stanković, koji je došao na pozajmicu iz Intera.
Ipak, Lacio u ovoj utakmici ne bi smeo da ima većih problema jer je daleko kvalitetniji tim od Venecije.

Serija A (1. kolo)

Subota

Đenova - Inter 2:2 (1:1)
/Voljako 20, Mesijas 90+2 - Turam 30, 82 /

Parma - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Man 22 - Biragi 75/ 

Empoli - Monca 0:0

Milan - Torino 2:2 (0:1)
/Morata 89, Okafor 90+5 - Tija 30 (AG), Zapata 68/ 

Nedelja

Bolonja - Udineze 18.30 (AP3)
Verona - Napoli 18.30 (AP2)
Kaljari - Roma 20.45 (AP2)
Lacio - Venecija 20.45 (AP3)

Ponedeljak

Leće - Atalanta 18.30
Juventus - Komo 20.45

 

Пласман обезедио Sofascore