Serija A

Ponovo čitamo "Očeve i decu": Samardžićev transfer u Atalantu na pomolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 22:34
Lazar Samardžić je prošlo leto bio blizu Juventusa Guliver/Photo by sportinfoto/DeFodi Images
Lazar Samardžić je prošlo leto bio blizu Juventusa

Fudbaler reprezentacije Srbije i član Udinezea, Lazar Samardžić, konačno bi mogao dobiti iskorak u karijeri koji mu se već neko vreme predviđa. Iako je skoro godinu dana dovođen u vezu sa prelaskom u Juventus, deluje da je dolazak Tijaga Mote umesto Masimilijana Alegrija potpuno ugasio varnicu između našeg veziste i "stare dame". Takođe, navodno je zimus postignut dogovor kluba iz Udina i Intera, ali su lični uslovi raščerečili rukovanje dva tima. 

Međutim, ovog leta je prvi udvarač Atalanta, i "boginja" bi mogla biti ona koja će privoleti Lazara u svoje redove. Ponovo su uslovi Udinezea ispunjeni, tojest, crno-beli su prihvatili cifru od 22 miliona evra, prenosi pouzdani Đanluka di Marcio. 

 

 

Ono što je sada zadatak kluba koji sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini, jeste utoliti apetite Samardžića starijeg, tačnije oca našeg fudbalera. Navodno, dogovor je na pomolu, ali slično je i pisano u vezi sa Interom, pa je dogovor propao. Stoga nije isključeno da uticaj starije generacije ponovo poremeti sudbinu mlađe. 

Takođe, rasplet Samardžićeve sage čeka Tin Kompmajners, koji je dogovorio sve sa Juventusom, i sada se samo očekuje Lazarov dolazak u redove "boginje", da ostale domine padnu na svoje mesto. 

Naš reprezentativac je u svojoj karijeri predstavljao RB Lajpcig i Hertu, pored Udinezea. U Seriju A je stigao iz bundesligaškog hibrida za tri miliona evra. 

Takođe, igrao je za "orlove" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.