Serija A

Zlatan se za sve pita u Milanu: Letnja pijaca se završava kada ja kažem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 20:20
Zlatan Ibrahimović je svoju karijeru završio 2023. godine. Profimedia
Zlatan Ibrahimović je svoju karijeru završio 2023. godine.

U petak je zvanično otpočela nova sezona u Seriji A, ali dok se prvenstvo polako zagreva, i dalje je u fokusu letnja transfer pijaca. Ona će trajati do 30. avgusta, a do tada ima dosta vremena da najveći klubovi sa "čizme" dovedu kapitalna pojačanja. 

Vrućina je velika u Milanu. Do sada su stigli Strahinja Pavlović, novi evropski šampion Alvaro Morata, Emerson Rojal, a danas je ozvaničen i dolazak Jusufa Fofane iz Monaka. Ipak, siva eminencija sa "San Sira" navodi da to nije sve. 

Govorimo o Zlatanu Ibrahimoviću, čija je ulogu klubu, posle okončanja karijere, ostala na nazivu savetnik. Ipak, popularni Ibra učestvuje u svakoj odluci "rosonera", a njegova reč je presudna kod svakog transfera. Stoga su njegove reči povodom planova do kraja prelaznog roka više nego relevantne. 

"Tražili smo veznog fudbalera koji će održavati balans ekipe. On je kompletan igrač, koji ume da probije linije rivala, kao i da postigne gol. Bili su dugi pregovori, ali je najvažnije da je Fofana sada sa nama. Doveli smo kičmu za naš tim, stvarno nam se dopada njegov profil i sada je na treneru da izvuče najbolje od njega", rekao je Šveđanin.

 

 

Govorio je Ibrahimović i o planovima Milana u finišu prelaznog roka, i naglasio da se nada još nekom dolasku - naravno, u svom stilu. 

"Trenutno smo na šestom danu od sedam za kreiranje novog Milan. Prelazni rok se završava kada ja to kažem. Ova četiri igrača koja smo doveli su bili prioriteti i pre nego što je stigao trener Fonseka", istako je direktor Rosonera.

Baviće su Milanu ovih dana i produžecima ugovora. U centru pažnje su Majk Manjan i Teo Ernandez.

"U pregovorima smo. Sve je pod kontrolom, sve je ok. Mi znamo šta želimo od njih i oni znaju šta žele od nas. Dogovor bi mogao da bude postignut za minut, možda nešto malo duže, ali bitno je da je sve ok", istakao je Ibrahimović.