Serija A

Jildiz potpisao novi ugovor sa Juventusom: Nosiće legendarnu Del Pjerovu desetku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 20:10
Kenan Jildiz ostaće saigrač Dušana Vlahovića u budućnosti Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Kenan Jildiz ostaće saigrač Dušana Vlahovića u budućnosti

Turski fudbaler Kenan Jildiz potpisao je novi ugovor sa čelnicima Juventusa, saopštio je danas klub iz Torina. Kako je saopšteno, 19-godišnji Jildiz je sa čelnicima "stare dame" potpisao ugovor do juna 2029. godine.

Dodaje se i da će od ove sezone Jildiz nositi dres sa brojem 10, koji su u klubu nosile velike zvezde poput Mišela Platinija, Alesandra Del Pjera, Omara Sivorija, Roberta Bađa i Lajama Brejdija.

Jildiz se prošle sezone probio u prvi tim Juventusa i dao pet golova na 32 utakmice u Seriji A i Kupu Italije.

Mladi vezista je već standardni reprezentativac, bio je deo državnog tima na nedavnom Evropskom prvenstvu na kom je Turska stigla do četvrtfinala. Odigrao je 12 mečeva i dao jedan gol za Tursku.

 

 

Podsećamo, "stara dama" je ušla u novu eru, kada je zamenila Masimilijana Alegrija bivšim strategom Bolonje, Tijagom Motom. Brazilsko-italijanski strateg se odlučio na velike rezove, tako da mnoga imena koja su prošle sezone igrala u Torinu, ove takmičarske godine nećemo gledati u crno-belom dresu. 

Relativno očekivano, rezove je prošao srpski reprezentativac Dušan Vlahović, ali ne i drugi "orao", Filip Kostić, koji i dalje traži novu sredinu. 

Takođe, najveće iznenađenje Motine reformacije je da u budućnosti neće računati na Federika Kjezu. Nekadašnji igrač Fiorentine će biti najtraženija roba u Seriji A do kraja letnje pijace.