Serija A

Jusuf Fofana oblači Milanov dres: Italijani našli zajednički jezok sa Monakom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 19:28
Jusuf Fofana, francuski fudbaler, prelazi iz Monaka u Milan Guliver/AP Photo/Hassan Ammar
Jusuf Fofana, francuski fudbaler, prelazi iz Monaka u Milan

 

Kratkotrajni pregovori na relaciji Milan - Monako završeni su dogovoranjem transfera Jusufa Fofane, pa će fudbaler reprezentacije Francuske od nastupajuće sezone igrati u Seriji A. 

Postojalo je interesovanje Mančester Junajteda, Atletika iz Madrida i Vest Hema, ali je sam igrač odbijao da Ligu 1 zameni Premijer ligom ili La Ligom, jer se već "obećao" Itaijanima.

Nije da "kneževi" nisu hteli da ga puste, međutim kamen spoticanja bila je visina obeštećenja, da bi se dva kluba na kraju našla na 23.000.000 evra, plus dva miliona evra kroz bnuse.

 

 

Sam Fofana potpisaće ugovor na pola decenije, s neto godišnjom zaradom od 3.000.000 u pomeutoj valuti. Od promocije ga dele još samo lekarski pregledi na Apeninima, posle čega može da počne s treninzima.

Dvadesetpetogodišnji vezista proveo je 4,5 godine u Monaku, kao pojačanje iz Strazbura, plaćeno 15.000.000 evra. Koliko mu je prijao doskorašnji klub i obrnuto pokazuje da je u njegovom dresu postao defanzivni igrač sredine terena A selekcije.

Inače, Fofana je četvrto veliko pojačanje Milana ovog leta i trebalo bi da ga čeka mesto u startnoj ostavi. Alvaro Morata u špic je predviđen kao zamena Olivjea Žirua, od srpskog štopera Strahinje Pavlovića očekuje se da donese stabilnost u zadnjoj liniji, dok je Emerson Rojal viđen na mestu desnog beka.