Serija A

Roma ne računa na Dibalu: Selidba u Arabiju neminovnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 20:25
Paulo Dibala se seli kod Naća Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Paulo Dibala se seli kod Naća

Paolo Dibala sve je izvesnije napušta Romu. Pre dve godine bio je dočekan kao Bog, a do kraja mrelaznog roka trebalo bi da ode na mala vrata i to u Saudijsku Arabiju.

Visoka plata (15 miliona evra neto) kojom su ga privikli u Večni grad postala je balast za Romu. Trener Danijele De Rosi mu je uz to namenio samo epizodnu ulogu, što znači da je pitanje koliko će igrati zbog klauzule koje ima u ugovoru da mu se on automatski produžava do juna 2026. ako odigra 15 celih utakmica u sezoni.

Nema dileme da je u igračkom smislu 33-godišnji Argentinac najbolji igrač tima, ali česte povrede su ga omele da ekipi da doprinos koji se od njega očekuje. Roma je pravila tokom leta tim bez njega i želi da ga proda.

 

 

Al Kadisija je prema italijanskim medijima postigla dogovor sa Dibalom da mu za trogodišnji ugovor iskešira 45 miliona evra, ostaje da se klubovi dogovore oko obeštećenja a to ne bi trebalo da bude naročito teško jer je igrač iz Juventusa stigao bez obeštećenja. Arapi su ovog leta ekipu već pojačali Naćom, zamenikom kapitena Real Madrida.

Dinbala je za dve sezone odigrao 77 mečeva za Romu uz 34 golova i 18 asistencija, osvojio je UEFA Ligu konferencije.