Serija A

Strahinja Pavlović po dolasku u Milan: Spreman sam za sve što se od mene traži

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2024 21:33
Strahinja Pavlović prešao je u Milan za 18 miliona evra uz bonuse MN Press
Strahinja Pavlović prešao je u Milan za 18 miliona evra uz bonuse

Srpski reprezentatativac Strahinja Pavlović, zvanično je predstavljen kao novi fudbaler Milana. Klub sa "San Sira" je prikazao našeg štopera kroz poređenje sa Japom Stamom, i tako stavio breme velikog pritiska, ali i laskavu etiketu, na ramena nekadašnjeg igrača Partizana

Povodom prelaska u Milan, Strahinja je dao kratak intervju za YouTube kanal "rosonera". Za početak je objasnio značenje svog imena na srpskom jeziku. 

"Strahinja znači 'bez straha'. Volim svoje ime, mislim da me dobro opisuje", istakao je ponosno bivši defanzivac Salcburga. 

Potom se dotakao velikih štopera koji su nosili dres milanskog kluba. 

"Za Milan su igrali veliki defanzivci poput Maldinija, Stama, Neste. Bili su fantastični, ali nažalost, bio sam premlad da bih mogao da ih gledam. Ali za mene, ova trojica su bili neverovatni."

A kada treba tražiti uzore i idole među Srbima, tu nije bilo dileme koga će izabrati naš reprezentativac. 

"Za mene je to Vidić. Bio je izuzetno snažan štoper, takav mu je bio i stil. Gledao sam ga kada sam bio mlađi, uvek pratio. On je moja inspiracija."

Svojevremeno je sa Noom Okaforom u dresu Salcburga igrao protiv Milana, sada se ponovo ujedinio sa nekadašnjim saigračem u Seriji A.

"Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam ušao na zagrevanje. Bila je vrela atmosfera. Navijači su pevali poznatu pesmu 'Sara perche ti amo'. I ja sam, kao protivnik, uživao u atmosferi."

Za kraj, nije želeo da komentariše fudbalski stil novog trenera Paula Fonseke.

"Videćemo. Spreman sam da se borim i da radim ono što trener očekuje od mene. Spreman sam za sve što se od mene traži."

Podsećamo, Strahinja Pavlović je u svojoj karijeri nastupao za Partizan, Monako, Serkl Briž, i Salcburg. U Milan je došao posle dugotrajnih pregovora za 18 miliona evra, uz moguće bonuse od dva miliona. Potpisao je petogodišnji ugovor vredan 1,5 miliona evra po sezoni na "San Siru". Ovog leta je bio možda i najbolji igrač reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.