Serija A

U Firenci veruju u treću sreću: Fiorentina gradi tim za evropski trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 19:26
Fudbaleri u ljubičastom se ozbiljno pojačavaju. Tanjug/AP Photo/Alessandro Trovati
Fudbaleri u ljubičastom se ozbiljno pojačavaju.

Firenca je danas grad sa najviše zbivanja u vreme transfer pijace. Od kada je Vinćenco Italijano napustio kormilo Fiorentine, a umesto njega doveden Rafael Paladin, rešeno je da se krene u akciju formiranja tima koji bi iz trećeg pokušaja mogao osvojiti trofej u Ligi konferencije. 

Već su dovedeni Andrea Kolpani, Marin Pongračić i Mozes Ken, dok su klub napustili Nikola Milenković, Đakomo Bonaventura i Alfred Dankan. 

Međutim, "viola" ne planira stati kod dovođenja ova tri igrača, s obzirom da se sada nalaze u pregovorima sa Davidom de Heom, Alfredom Gudmundsonom i Tenerom Tesmanom.

Španski čuvar mreže je ovog leta prilično zanimljiv mnogim klubovima. Pauzirao je godinu dana od okončanja saradnje sa Mančester junajtedom, a sada je spreman za povratak na travnatu podlogu.

 

 

Kao i PAOK, Viljareal, Đenova i Fiorentina je uvidela šansu da ugrabi golmana najvišeg nivoa bez obeštećenja i tako pojača konkurenciju na liniji. Navodno, De Heini uslov je plata od dva i po miliona do kraja sezone, što klub sa "Artemio Frenki" stadiona želi da ispuni. 

Ne samo da su Đenovi konkurencija za Španca, već ljubičasti pokušavaju da im "ukradu" napadača Alberta Gudmundsona, tojest, posao je praktično završen - makar tako prenosi dobro obavešteni sportski novinar Mateo Moreto tvitom koji najavljuje ozvaničenje transfera. Uslovi su pet miliona Đenovi za pozajmicu, a potom 20 miliona za obavezan otkup. 

Osim ove dvojice, pominje se i američki vezista Tener Tesman, za koga su u Firenci spremni da izdvoje pet i po miliona evra, i nadaju se da će da suma zadovoljiti apetite Venecije. U igri su još i Roma i Inter.

Sa prilično solidnom izgradnjom tima, Fiorentina će pored Evrope, pokušati da napravi iskorak u Seriji A. Već dve sezone zaredom, "viola" završava na osmoj poziciji i spremna je za napad na novi nivo, čak možda i prolazak u Ligu šampiona kroz prvenstvo Italije.