Serija A

Dragan Stojković, selektor Srbije o transferu Pavlovića: Milan ga je doveo za "bagatelu", biće veliko pojačanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 13:58
Dragan Stojković i Strahinja Pavlović MN Press
Dragan Stojković i Strahinja Pavlović

Strahinja Pavlović, reprezentativac Srbije, novi je član Milana. Dobre igre na Evropskom prvenstvu trasirale su put mladom štoperu u Seriju A. 

Transferom Pavlovića u veliki Milan, čini se da je zadovoljan i selektor Stojković, koji je tim povodom govorio za italijanske medije. Nema sumnje da će sa iskustvom iz Serije A, štoper Srbije doprineti i sigurnijoj odbrani reprezentacije. 

"Pavlović nije samo defanzivac, već je i pravi ratnik. Biće veliko pojačanje za Milan. Na Evropskom prvenstvu pitao me je za savet, a ja sam mu rekao da, kada bih ja birao, izabrao bih Milan. U pitanju je veliki klub, a Serija A je univerzitet za defanzivce", istakao je Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije.

Nije sve bilo idealno u karijeri mladog štopera posle odlaska iz Partizana. Dugo se borio za minutažu, a u Austriji se konačno afirmisao.

"Moram da naglasim da se Pavlović mnogo žrtvovao poslednjih godina, posebno kada nije mnogo igrao u Francuskoj i Belgiji. On ima sve karakteristike da postane odličan defanzivac, ima snažan karakter. Odličan je u defanzivi, ali i u otvorenoj igri, sa sjajnom levom nogom. Milan ga je doveo za "bagatelu". Biće top pojačanje".

Novi sistem ne ide na ruku Pavloviću, jer Milan igra sa četvoricom pozadi. Ipak, Stojković ne sumnja u sposobnost mladog štopera. 

"U Srbiji igramo sa trojicom defanzivaca, dok Milan igra sa četvoricom, ali dobri igrači uvek mogu i umeju da se prilagode. On je mlad, ima mnogo prostora za napredak", zaključio je Stojković.