Serija A

Salcburg i Milan se dogovorili: Strahinja Pavlović na "San Siru"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 22:15
Strahinja Pavlović bio je ponajbolji igrač Srbije na EURO 2024 MN Press
Strahinja Pavlović bio je ponajbolji igrač Srbije na EURO 2024

Reprezentativac Srbije i fudbaler Salcburga, Strahinja Pavlović, uskoro će postati novi igrač Milana, prenosi pouzdani insajder, Fabricio Romano. 

Naime, posle nekoliko nedelja pregovaranja, Austrijanci i Italijani uspeli su da dođu do dogovora oko obeštećenja od 18 miliona evra, uz potencijalne bonuse. Očekuje se da detalji budu uskoro objavljeni. 

Očekuje se da Strahinja potpiše petogodišnji ugovor vredan 1,5 miliona evra po sezoni u nadolazećem periodu. 

 

Podsećamo, razgovori oko sudbine Strahinje Pavlovića traju već duže vreme. Navodno, Salcburg je u početku zahtevao 25 miliona evra, dok su sa "San Sira" želeli da spuste ovu cifru, u čemu su evidentno i uspeli i privoleli štopera Srbije da se oproba u Seriji A

Pavlović je član austrijskog kluba od 2022. godine, a u karijeri je takođe nosio i dres Partizana, Monaka, Serkl Briža i Bazela. Štoper je za reprezentaciju Srbije odigrao već 38 utakmica, a iza sebe ima i dobre nastupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Odigrao je sve tri utakmice u Grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, a u defanzivnom tandemu sa Nikolom Milenkovićem je doprineo da "orlovi" prime samo jedan gol - od budućeg finaliste EURO 2024, "Gordog Albiona". 

Mediji u Italijia su takođe pisali i o još jednom srpskom reprezentativcu. Naime, Milan je takođe zainteresovan da dovede Lazara Samardžića u svoje redove, te bi Srbija mogla da ima dva reprezentativca na "San Siru" naredne sezone.