Serija A

Roma završila veliki posao: Dovbik "otet" Simeoneu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 22:43
Artema Dovbika očekuju izazovi u Seriji A Profimedia
Artema Dovbika očekuju izazovi u Seriji A

U Italiji imamo prilike da pratimo najinteresantniju transfer pijacu leta. Već je postalo pomalo dosadno slušati o beskonačnim odlascima i remontima u Mančester junajtedu, formiranju Čelsijevog "vrtića" spremnog da osvoji svet 2029. godine, Realovim megalomasnkim transferima (naročito od kada je saga Mbape završena - hvala nebesima), Barseloninom škrtičarskom cenkanju... Da se ne ponavljamo. 

Na Apeninima je, sa druge strane, apsolutno sve moguće. Već smo ispratili vrtešku na klupama velikana (Tijago Mota u Juventus, Antonio Konte u Napoli, Paolo Fonseka u Milan), a sada su najaktuelnije priče o napadačima. U centru svih njih? Najbolji strelac La lige - Artem Dovbik. 

Uspela je Roma da se dokopa vrednog ukrajinskog dijamanta, preotevši ga iz šaka Dijegu Simeoneu. Atletiko je ponudio prethodnom klubu špica sa istoka, Đironi, 35 miliona evra, a "vučica" je izjednačila ponudu i ubacila 15 posto od narednog transfera. Takođe, ni Dovbik nije zaboravljen, tako da će ugovor na koji stavlja paraf vredeti tri i po miliona evra, sa mogućnošću da naraste do čak pet!

 

 

Ovakav rasplet događaja stvara vrlo zanimljivu situaciju. Odlazak Romelua Lukakua iz Rome se ne dovodi u pitanje, a sve je realnije da ga Antonio Konte ponovo uzme pod svoje krilo (retko kome je jasno zašto). Ipak, pitanje je kako će se Dovbikov dolazak odraziti na status Tamija Ejbrahama. 

Englez podložan povredama ipak ima nameru da bude prva opcija, a kada vam neko najavi dolazak najboljeg strelca Španije, računate ćete to teško biti. Milan je već pokazao interesovanje za nekadašnjeg napadača Čelsija, a ukoliko odigraju svoje karte dobro, "rosoneri" bi možda mogli da se dokopaju novog špica po "nabavnoj ceni. 

Što se Dovbika tiče, njegovi agent je najavio da će Ukrajinac imati bolju finansijsku ponudu. Govorio je o neimenovanom klubu, a već neko vreme se zna da je to Roma. Sada će imati priliku da ponovi dostignuća sa Pirineja u Seriji A.  

"Atletiko je sjajan klub, ali nismo videli ozbiljan projekat za Artema i njihova ekonomska ponuda je znatno inferiornija od ponude drugog kluba zainteresovanog za najboljeg strelca La Lige", ​​rekao je Lundovski pre dva dana, a sada je jasno da je mislio na Romu.

 

 

Dovbik će postati četvrta najskuplja kupovina u istoriji Rome, posle Patrika Šika (42.000.000), Tejmija Ejbrahama (41.000.000) i Gabrijela Batistute (36.000.000).

Što se Atletika, kao najvećeg gubitnika tiče, na niske grane je spao moćna druga strana Madrida na čelu sa Čolom Simeoneom, kada joj Roma tako olako oduzima igrače...