Serija A

De Hea se vraća fudbalu: Staje na gol Đenove?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 22:45
David de Gea je poslednji put branio pre godinu dana. Guliver/AP Photo/Ian Walton
David de Gea je poslednji put branio pre godinu dana.

Prošlo je godinu dana od kada je David de Hea poslednji put stao između stativa. Od kada je napustio Mančester junajted, nekada možda i najbolji golman Evrope je na pauzi od fudbala, ali bi sada konačno mogao da se vrati na teren i to u Seriji A.

Naime, za usluge nekadašnjeg španskog reprezentativca je zainteresovana Đenova, prenosi pouzdani Đanluka di Marcio. Podsećamo, po okončanju saradnje sa "crvenim đavolima" De Hea je navodno imao ponudu od Intera iz Milana, ali "nerazuri" nisu uspeli da dogovore finansijske detalje ugovora. 

Sada bi upravo klub iz Milana mogao da bude zaslužan za to što je David pronašao novi angažman, s obzirom da je Đosepa Martines pojačao Inter, i samim tim smestio svoj prethodni klub, Đenovu u potragu za novim čuvarem mreže. Izgleda da je potraga konačno okončana, te da ćemo nekadašnjeg reprezentativnog golmana Španije gledati u Italiji. 

 

 

De Heu karakteriše odlična igra nogom, kao i vrlo dobra raspoređivanje lopte u polju, što je prema navodima apeninskih medija upravo ono što Alberto Đilardino traži za svoju ekipu.

David de Hea je svoju karijeru započeo u Atletiko Madridu, za koji je branio dve sezone. Posle toga je pojačao Junajted u kojem je proveo čitavih 12 godina svoje karijere. Nekoliko puta je bio najtraženija roba na tržištu, a pre nego što je Tibo Kurtoa prešao u Real Madrid, bio je prva želja "los Blankosa" na mestu čuvara mreže. 

Ipak, čuvena saga sa zaksnelim i neispravnim papirima poslatim u ponoć sprečila ga je da zaigra na "Santiago Bernabeu" stadionu, tako da je ostao u Mančesteru, i u međuvremenu doživeo relativno poveći pad. Sada želi da se vrati u fudbalski život, a Italija bi mogla biti pravo rešenje.