Serija A

Ponuda za Jovića sa Bliskog istoka: U igri je i dalje Rusija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 17:19
Sve je realnije da Jovića nećemo gledati među "rosonerima" naredne sezone Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Sve je realnije da Jovića nećemo gledati među "rosonerima" naredne sezone

Fudbaler Milana, Luka Jović nalazi se na širokom raskršću. Iako je iza njega solidna sezona u kojoj je uspeo da povrati u velikoj meri svoj napadački instinkt (šest golova na 23 utakmice u Seriji A), novopromovisani trener Paolo Fonseka ga jednostavno nema u svojim planovima, o čemu svdeoče potezi na letnjoj pijaci. 

Umestu Olivijea Žirua, doveden je Alvaro Morata, svežekrunisani evropski šampion sa Španijom, a ideja na "San Siru" je nekadašnji napadač Čelsija i Juventusa bude druga opcija u špicu. I dalje se ne zna ko bi mogao zadužiti tu figurativnu devetku (spekuliše se da "rosoneri" žele Romelua Lukakua ili Tamija Ejbrahama), ali je evidentno da će naš reprezentativac morati da pronađe novu sredinu, ukoliko želi minute. 

Nedavno smo pisali da se sa jedne strane nalazi odlazak u Rusiju, preciznije u Zenit iz Sankt Petersburga. Međutim, to nije jedini istočni put kojim bi Luka mogao poći jer je sada navodno došla i ponuda iz Saudijske Arabije. Naime, za Jovićeve usluge je zainteresovan Al-Hilal, za koji već nastupaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić. Navodno, za trogodišnji ugovor je ponuđeno oko 20 miliona evra.

Daniel Karmann/dpa via AP

Luka Jović na EURO 2024 u Nemačkoj

Ovo bi mogla biti dobra prilika za našeg napadača da nastavi sa solidnim partijama iz prošle sezone, a ujedno dobije i finansijsku injekciju. Poznato je da Luka zarađuje 1.3 miliona neto u Milanu, a po svemu sudeći, Saudijci i te kako planiraju pojačati ova primanja, ukoliko se Jović priključi. 

Luka Jović je u svojoj karijeri nastupao za Crvenu zvezdu, Apolon i Benfiku, a sa najvećim uspehom je nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta. Partije u Nemačkoj su mu zadobile transfer u Real Madrid, ali se u Španiji nije snašao, tako da tu počinje nagli pad u karijeri. Obreo se u Fiorentini i ponovo Ajntrahtu, pre nego što se pojavio u Milanu, gde je konačno ponovo prodisao.