Serija A

Pravi se srpska kolonija u Milanu: Lazar Samardžić pristao na ponudu "rosonera", čeka se Udineze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 08:55
Lazar Samardžić pred transferom u Milanu Guliver/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP
Lazar Samardžić pred transferom u Milanu

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić, pristao je na ponudu Milana i prema svemu sudeći, nakon nedelju dana razgovora sa čelnicima "rosonera", vezista Udinezea nalazi se na korak od transfera na "San Siro".

Momak koji je imao sasvim solidne partije na EURO, po svaku cenu želi da napusti Udineze ovog leta. Bio je na korak od odlaska. Tražili su ga brojni italijanski klubovi, gde su "najzagriženiji" bili Inter i Napoli, a sada bi mogao da pređe u Milano

Kako tvrdi Fabricio Romano, posle nedelju dana pregovora, Samardžić je dao "zeleno svetlo" Milanu. Pristao je na ponudu "rosonera" i nalazi se na korak od potpisa, ali se sada moraju zadovoljiti i čelnici njegovog sadašnjeg kluba. 

Finansijska očekivanja Udinezea nisu mala (20 miliona evra), pa će Milan prethodno morati da proda jednog veznog fudbalera kako bi prikupio sredstva za transfer Samardžića, koji bi, posle odlaska Dušana Tadića, trebao da ima ozbiljniju rolu i u reprezentativnom fudbalu.

 

 

Sada ostaje da se vidi hoće li Milan biti "srećne ruke" i dobiti vezistu koji je već godinama "vrelo ime" na tržištu, a obzirom na platežnu moć italijanskog velikana, sva je verovatnoća da hoće.

Ukoliko bi bio realizovan transfer i Strahinje Pavlovića, koji se takođe nalazi u završnim pregovorima sa "rosonerima", stvorila bi se prava srpska kolonija u Milanu, gde bi od naredne sezone moglo da igra čak četiri naša fudbalera.

Podsetimo, dres sedmostrukog šampiona Evrope već nose Luka Jović i Jan Karlo Simić.