Serija A

Komplimenti novog trenera Juventusa na račun Vlahovića: Siguran sam da će Dušan imati sjajnu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 12:45
Dušan Vlahović dobio komplimente od novog trenera Juventusa Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Dušan Vlahović dobio komplimente od novog trenera Juventusa

Novi trener Juventusa Tijago Mota pohvalio je Dušana Vlahovića, istakavši da je srpski fudbaler izuzetno talentovan napadač, ali je takođe dodao da to neće biti dovoljno za najveće domete naredne sezone, kao i da je ekipi potrebno još pojačanja.

Sa druge strane, bivši selektor Italije Čezare Prandeli potpuno je oduševljen napadačem Juventusa, za koga tvrdi da bi naregne godine mogao da postigne i 30 golova u svim takmičenja. Poređenja radi, Vlahović je protekle sezone na 42 utakmice zabeležio 14 golova i četiri asistencije.

"Dušan Vlahović je sjajan napadač, ali je ekipi potreban talenat. Kada postoji timski duh, talenat se lakše ispoljava i prema onome što sam video do sada, siguran sam da će Vlahović imati odličnu sezonu", rekao je Mota, koji je prošlog meseca potpisao trogodišnji ugovor sa klubom iz Torina.
 


Prema informacijama italijanskih medija, nekadašnji trener Bolonje planira da učini Vlahovića centralnom figurom Juventusa u napadu naredne sezone, što i nije uvek bio slučaj kod Masimilijana Alegrija.

Dušan Vlahović, podsetimo, stigao je u Juventus iz Fiorentine tokom zimskog prelaznog roka 2022. godine, a ugovor sa torinskim klubom ima potpisan do leta 2026.