Serija A

Ibrahimović potpisao profesionalni ugovor sa Milanom: Maksimilijan stopama oca Zlatana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 10:46
Zlatan Ibrahimović, bivši fudbaler, čiji je sin postao profesionalac Milana Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Zlatan Ibrahimović, bivši fudbaler, čiji je sin postao profesionalac Milana

Fudbalski klub Milan i definitivno ima igračku dinastiju Ibrahimović, jer je Maksimilijan prvi profesionalni ugovor u mladoj karijeri potpisao tamo gde je njegov otac Zlatan pravio čuda dok je i sam hodao u kopačkama.

Osamnaestogodišnji naslednik legendarnog Šveđanina, balkanskih korena, prošao je Omladinsku školu "rosonera", čiji je polaznik postao dolaskom iz Hamarbija, a prekomandu u prvi tim probaće da zasluži igrama za tim U23 u Seriji C. 

Za razliku od slavnog oca, kog pamtimo kao jednog od najboljih napadača 21. veka, Maksimilijan igra u veznom redu i to uglavnom na poziciji levog krila, a vreme će pokazati da li će ga prezime i očekivanja više inspirisati ili sputavati.

 

 

Zlatanova zaostavština je svakako impresivna, jer je samo za Milan odigrao 163 utakmice i dao 93 gola, pre nego što se kao bivši centarfor Juventusa, Mančester junajteda, Pari Sen Žermena, Ajaksa... prošle sezoe povukao u igračkju penziju.

I ubrzo prihvatio uloge savetnika u klubu u kom će njegov sin probati da nastavi tamo gde je on stao i makar okrzne fudbalske visine najboljeg fudbalera Švedske svih vremena. Za početak, zasluži poziv trenera seniorske postave Paola Fonseke.