Serija A

Luka Jović bi mogao u Zenit: U Milanu gomilaju napadače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 20:31
Luka Jović je posle par loših sezona, revitalizovao karijeru u Milanu Guliver/Giuseppe Maffia
Luka Jović je posle par loših sezona, revitalizovao karijeru u Milanu

Srpski fudbaler Luka Jović ne nalazi se u najboljem položaju u Milanu. S obzirom da je na klupu umesto Stefana Piolija seo novi stručnjak, Paolo Fonseka, očekivano je da se dogode neke od promena unutar tima.

Među njima je i jedna koja je u velikoj meri uticala na status nekadašnjeg napadača Real Madrida. S obzirom da je Alvaro Morata najnovije pojačanje na San Siru, posle sjajnog leta u kome se kao kapiten Španije okitio titulom evropskog šampiona, to praktično automatski postavlja Luku u drugi plan. 

Potom se nazire drugi problem - prema navodima apeninskih medija, Fonseka želi još jedno pojačanje u frontalnoj liniji, tojest pravu prvu opciju, dok bi mu u tom slučaju Jović bio treći napadač! Šuška se da bi to mogli biti Romelu Lukaku ili Tami Ejbraham, ali bilo kako bilo, situacija u "rosonerima" nije povoljna po Srbina. 

Daniel Karmann/dpa via AP

Luka Jović posle pogotka protiv Slovenije na EURO

Očekivalo se da bi odlazak Olivijea Žirua mogao da katapultira našeg fudbalera na mesto prvog špica, ali sve su prilike da će ga zapravo poslati u Rusiju, tačnije Sankt Petersburg. Navodno, Zenit je izrazito zainteresovan za dovođenje našeg igrača u svoje redove. 

Ovo bi mogla biti dobra prilika za našeg napadača da nastavi sa solidnim partijama iz prošle sezone, a ujedno dobije i finansijsku injekciju. Poznato je da Luka zarađuje 1.3 miliona neto u Milanu, a kolege iz Italije navode da Zenit i te kako planira pojačati ova primanja, ukoliko se Jović priključi. 

Sigurno je samo jedno, mesta je sve manje na San Siru, a našem napadaču su potrebni minuti. Podsećamo, Milan je produžio Lukin ugovor ovog leta, ali to trenutno ništa ne znači...