Serija A

Alvaro Morata od sutra nova "devetka" Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 19:44
Alvaro Morata je najveći pobednik minulih dana Tanjug/AP Photo/Andrea Comas
Alvaro Morata je najveći pobednik minulih dana

Alvaro Morata je nova "devetka" Milana. Španski reprezentativac i kapiten koji je podigao pehar UEFA EURO u Berlinu, sutra će u Madrdiu obaviti lekarske preglede i potpisaće ugovor na četiri godine sa roso-nerima.

Iskoristili su u Milanu uticaj Zlatana Ibrahimovića, te trenutak kada je Morati dozlogrdilo osporavanje u rođenoj zemlji, dogovorili sa njim sve detalje, a zatim imali lakši posao jer Atletiko Madridu treba da plate izlaznu klauzulu od 13 miliona evra. 

Morata će se saigračima priključiti tek 7. avgusta po povratku sa svog odmora, a njihove turneje u SAD. Sutra će u Madridu u prisustvu lekara, kao i direktora Milana Đorđa Furlanija obaviti lekarske preglede, pa staviti paraf na ugovor sa italijanskim gigantom. 

 

 

Iskusni 31-godišnji napadač stiže kao naslednik Olivija Žirua. U dva navrata, tri sezone nosio je dres Juventusa, pa mu Serija A nije strana.

"Ne mogu više da budem dežuran krivac bez razloga. Imam mnogo više poštovanja u inostranstvu nego u rođenoj Španiji", sve je objasnio u dve rečenice Morata pred polufinale EURO.

 

 

Igrao je za Čelsi (72/24 gola), Real Madrid (95/31), Juventus (185/59), Atletiko Madrid (154/58). Za Španiju je na 80 mečeva postigao 36 golova, osvojio je UEFA EURO i ispunio veliki san.

Milan je dobio pravu "devetku" za borbu u Seriji A i povratak Skudeta na "San Siro".