Serija A

Lacio i Bešiktaš se dogovorili: Ćiro Imobile na Bosforu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 23:25
Dugogodišnji igrač Lacija, Ćiro Imobile, posle osam sezona menja sredinu. Guliver
Dugogodišnji igrač Lacija, Ćiro Imobile, posle osam sezona menja sredinu.

Posle osam dugih godina, 340 utakmica, 207 golova i 54 asistencije, prekaljeni italijanski napadač, Ćiro Imobile konačno napušta klub u čijem dresu ga većina ljubitelja fudbala jedino i može zamisliti. U Lacio je stigao ka neafirmisani igrač Peskare, a odlaskom se oprašta od mesta u kome je postao legenda. 

Naime, pouzdani fudbalski insajder, Fabricio Romano prenosi da su "nebeskoplavi" i turski Bešiktaš došli do dogovora, te da su lični uslovi već utančeni. Imobile će potpisati ugovor do 2026. godine, i završni deo karijere proversti na Bosforu. Takođe, rešeno je da će postojati opcija za automatski produžetak na još jednu sezonu, ukoliko nekadašnji italijanski reprezentativac zadovolji partijama. 

 

 

Ne samo da će i dalje igrati na relativno zavidnom nivou, nego će za to biti i dobro plaćen. Naime, šuška se da je u pitanju cifra od 12 miliona evra. 

Vođen primerom mnogih fudbalera, Imobileu je najinteresantnija opcija Turska, tojest Bešiktaš. Tamošnje rukovodstvo uopšte nije zadovoljno trogodišnjim postom od titule, i želi da zvučnim pojačanjima stavi doznanja da može parirati Galatasaraju i Fenerbahčeu, koji u svojim redovima imaju igrače svetske klase. 

Za sada, još uvek nisu poznati detalji oko otkupne klauzule, s obzirom da je Klaudio Lotito ozbiljno zatezao i zahtevao pet miliona za svog napadača, ali i to bi u najskorijem periodu trebalo da se obelodani.