Serija A

Da li je konačno došao kraj? Ćiro Imobile bi mogao u Bešiktaš

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 22:55
Ćiro Imobile je vrlo interesantna opcija za istanbulski klub Twitter/Lazio
Ćiro Imobile je vrlo interesantna opcija za istanbulski klub

Posle osam dugih godina, 340 utakmica, 207 golova i 54 asistencije, prekaljeni italijanski napadač, Ćiro Imobile bi konačno mogao da napusti klub u čijem dresu ga većina ljubitelja fudbala može zamisliti. U Lacio je stigao ka neafirmisani igrač Peskare, a eventualnim odlaskom će se oprostiti od mesta u kome je postao legenda. 

Naime, italijanski mediji prenose da je i sam napadač vrlo zagrejan da se ovaj posao realizuje. Prošla sezona mu nije donela dobra iskustva - tek oko 1.700 minuta na terenu, i sedam pogodaka nije kalibar čoveka koji je harao Serijom A. Stoga, rešio je da se oprosti i "starost" provede tamo gde "karijere odlaze da umru". 

Vođen primerom mnogih fudbalera, Imobileu je najinteresantnija opcija Turska, tojest Bešiktaš. Tamošnje rukovodstvo uopšte nije zadovoljno trogodišnjim postom od titule, i želi da zvučnim pojačanjima stavi doznanja da može parirati Galatasaraju i Fenerbahčeu, koji u svojim redovima imaju igrače svetske klase. 

 

 

Nesumnjivo da u njih spada i Imobile, ali pita se nešto i večita napast svakog transfera, Klaudio Lotito. Vlasnik nebeskoplavih je poznat kao težak pregovarač, a kao takav se pokazuje i sad. Prema tvrdnji kolegi sa Apenina, za svog 35-godišnjeg igrača želi čak pet miliona evra na račun obeštećenja! To je velika svota, za igrača u poznim godinama, a pitanje je da li su Turci spremni da izdvoje toliki novac, s obzirom da se pominje velika suma u vezi dvogodišnje plate za Italijana. 

Očekuju iz Bešiktaša da će Lotito popustiti kroz pregovore, a s obzirom da postoji želja igrača, nikoga ne bi iznenadilo da gazda Klaudio malo spusti zahteve. U svakom slučaju, rasplet ove sage treba očekivati do kraja prelaznog roka.