Serija A

Lacio se rastao sa Tudorom: Nova meta Miroslav Klose

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 17:54
Igor Tudor, trener Lacija, završio je svoju epizodu u Rimu, pišu italijanski mediji Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Igor Tudor, trener Lacija, završio je svoju epizodu u Rimu, pišu italijanski mediji

Fudbaleri Lacija završili su sezonu u Seriji A na sedmom mestu i tako sebi obezbedili učešće u Ligi Evrope naredne sezone. Ipak, deluje da prvi čovek "nebeskoplavih" nije bio zadovoljan izostankom iz evropske elite naredne takmičarske godine, tako da je rešio uručiti otkaz treneru Igoru Tudoru, prenosi "Gazzetta dello sport"

Neće dugo Rimljani čekati na novog trenera, s obzirom da su već dva imena predstavljena kao glavni kandidati za posao. Prvi, zvučniji kao ime, ali manje dokazan poslovno, je Miroslav Klose, nekadašnji igrač kluba. Što se druge opcije tiče, u pitanju je Marko Baroni, trenutni šef stručnog Verone. 

Guliver/AP Photo/Gregorio Borgia

Miroslav Klose, svojevremeno u dresu Lacija

Klose se u dosadaćnjoj menadžerskoj karijeri uglavnom kalio kao asistent. Bio je pomoćnik na klupi reprezentacije Nemačke, a potom i u Bajernu, gde je takođe rukovodio kadetskim kategorijama kluba. Prošle sezone, oprobao se na klupi Reindorf Altaha, ali je smenjen u martu, jer nije uspevao da osigura klubu opstanak u prvom rangu austrijskog fudbala. 

Što se Baronija tiče, on je već dobro poznato ime u Seriji A. Posle oko 20 poslova (mestu asistenta, trenera mlađih kategorija, i šefa stručnog štaba), prošle sezone je uspeo da izbori opstanak pred kraj šampionata, i završi sa svojim klubom na 13. mestu. 

Igor Tudor je Lacio predvodio na 11 mečeva, a pre epizode u "Večnom gradu", bio je trener Marseja, i takođe Verone. U bogatoj trenerskoj karijeri je radio i u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj.  

 

Standings provided by Sofascore