Serija A

Konte ga vodi svuda sa sobom: Lukaku kao zamena za Osimena?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 21:50
Čelsi je svim silama krenuo po Viktora Osimena, a Napoli bi mogao lako doći do zamene. Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Čelsi je svim silama krenuo po Viktora Osimena, a Napoli bi mogao lako doći do zamene.

Fudbaleri Napolija bi uskoro mogli dobiti novog trenera. Antonio Konte se nalazi na ivici potpisa za "azure", a izgleda da je već počeo da razmišlja o kadrovima u svom sastavu za narednu sezonu. Deluje da je Čelsi ozbiljno zagrizao za Viktora Osimena, prvog napadača ekipe, a Aurelio de Laurentis je još jednom našao način da dovede zamenu prilično jeftino i pritom napuni kasu. 

Naime, kako prenose italijanski mediji, moglo bi da dođe do trampe između "plavaca" iz Londona i kluba sa stadiona "Dijego Armando Maradona". U priču su upleteni Romelu Lukaku i pomenuti Nigerijac. S obzirom da je belgijski napadač veoma cenjen od strane Antonija Kontea, te da je najbolje partije u karijeri što se tiče velike smotre prikazivao u dresu Intera, italijanskog stručnjaka, deluje da bi saradnja mogla još jednom da se uspostavi. 

Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Viktor Osimen, fudbaler Napolija u reprezentativnom dresu

Navodno, Čelsi bi smanjio svotu za Osimena, pominje se nekih 80, 90 miliona evra, a na drugu stranu bi zauzvrat poslao Lukakua, koji je odavno otpisan na "Stamford Bridžu". Belgijanac trenutno nastupa za Romu, ali ni u redovima "vučice" nije uspeo da povrati golgetersku formu koja ga je krasila u "nerazurima". 

Pored Nigerijca, vrlo je moguće da će Kviča Kvaratshelija napustiti Napoli ovog leta. PSŽ ispituje situaciju oko Gruzina, a u pitanju je verovatno jedini tim, zajedno sa Mančester sitijem, koji voli, ali još bitnije želi, da ispuni finansijske uslove de Laurentisa. 

Podsećamo, Napoli je sezonu završio prilično slabo, n a devetoj poziciji, a porazom Fiorentine u finalu Lige konferencije od Olimpijakosa, "azuri" su izgubili priliku da se naredne sezone nađu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.