Serija A

Ne stišava se bura posle oslobađajuće presude Aćerbiju: Javio se i ministar, Napoli se dalje bori sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 14:37
Frančesko Aćerbi AP Photo/Antonio Calanni
Frančesko Aćerbi

Fudbalski savez Italije oslobodio je igrača Intera Frančeska Aćerbija, optužbi za rasističku uvredu prema fudbaleru Napolija Huana Hezusa. As "nerazura" nije kažnjen usled nedostatka ubedljivih dokaza, saopšteno je iz italijanske "kuće fudbala.

Povodom odluke Saveza oglasio se i ministar sporta Italije Andrea Abodi, koji je kritikovao nacionalnu fudbalsku federaciju zbog odluke da se Aćerbi oslobodi optužbi i da prođe bez kazne. Član vlade je rekao da se nada da će igrač lidera Serije A biti "u miru sa svojom savešću".

Ministar je danas razgovarao sa novinarima posle institucionalnog sastanka u Rimu.

"Nadam se da su oni koji su doneli oslobađajuću presudu imali sve korisne informacije da to urade i da je Aćerbi pomiren sa svojom savešću", rekao je Abodi, a prenosi "Gazeta".

"Razumem gorčinu, počevši od Huana Hezusa, ali verujem da je potreban zajednički napor da se pozabavimo problemom protiv kojeg ne možemo da se borimo ako nismo zajedno. Moramo biti ujedinjeni. Fudbal je sistem kojem je potrebna harmonija čak i kada postoje različite pozicije. Ako izostane zajednički interes, ceo sistem će propasti. Ovo nije povezano samo sa finansijskim problemima, već i sa kredibilitetom", dodao je Abodi.

Huan Hezus i njegov klub Napoli su bili veoma kritični prema presudi Fudbalskog saveza Italije. Iz napuljskog kluba su poručili da više neće učestvovati u institucionalnim aktivnostima protiv rasizma i da će "nastaviti da ih sami rešavaju, na način na koji smo uvek radili".

Huan Hezus (32) je bivši defanzivac Intera i odigrao je 142 nastupa za "nerazure" između 2011. i 2016. godine.