Premijer liga

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala u klinču za prvi sezonski trofej: Komjuniti šild zagrevanje za Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 10:45
Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala u klinču za prvi sezonski trofej: Komjuniti šild zagrevanje za Premijer ligu Guliver

Kroz istoriju staru više od jednog veka, Komjuniti šild više puta je menjao format da bi već neko vreme "spajao" osvajače Premijer lige i FA kupa, međutim kako je Mančester siti prošle sezone pokupio oba pehara, večeras će se za pretižni trofej pored "građana" boriti i aktuleni viceprvak Arsenal (17.00). 

Tri prošlosezonska duela u prvenstvu Engleske pripala su Sitiju, dok su "tobdžije" dugo vodile kolo u najvišem rangu takmičenja u ostrvskoj "kolevci fudbala", pa je aktuelni prvak Evrope iz plavog dela Mančestera blagi papiranti favorit u susretu sa tradicionalnim poprištem na travi čuvenog "Vemblija" u Londonu. 

Istina, ni jedni ni drugi nisu briljirali u pripremnim mečevima. Arsenal je bruseći formu za novu sezonu ostvario tri pobede, dva remija i jedan poraz, dok je Mančester siti položio dva testa, a na jednom pao. 

Što se tiče prelaznog roka, finlista Komjuniti šilda iz britanske prestonice ostvario je veći promet, pa čini se jači ulazi u novu sezonu. Najviše je investirano u dolazak Vest Hemovog kapitena Deklana Rajsa (120 miliona evra), a pored njega su od pojačanja zvučnijih imena dovedeni Kaj Haverc (75 miliona), kao i Jurijen Timber (40 miliona). 

Mančester su napustili kapiten Ilkaj Gundogan (Barselona), kao i Rijad Marez (Al Hilal), a stigla su recimo dva hrvatska reprezentativca -  Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

''Građani'' dominiraju u međusobnim duelima sa Arsenalom, pa su tako dobili čak osam poslednjih utakmica sa velikim rivalom, a deveta pobeda donela bi im prvi trofej u sezoni 2023/2024, neposredno pred start nove Premijer lige, čije će mečeve i ove godine prenositi TV Arena sport.