Premijer liga

Čelsi doveo francuskog reprezentativca: Disazi potpisao šestogodišnji ugovor sa "plavcima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 11:34
Čelsi doveo francuskog reprezentativca: Disazi potpisao šestogodišnji ugovor sa "plavcima" AP Photo/Axel Wilson Arthur Disasi

Povremeni reprezentativac Francuske, Aksel Disazi i zvanično je postao novi prvotimac londonskog Čelsija sa kojim je potpisao šestogodišnji ugovor, saopštio je premijerligaš.

Monako, u kojem je ovaj fudbaler proveo prethodne tri godine, kao obeštećenje će dobiti 45 miliona evra, a "plavci" dobijaju pouzdanog defanzivca koji bi trebalo da ojača poslednju liniju tima.

 

 

Francuz je u dosadašnjoj karijeri odigrao 130 mečeva u najjačem rangu fudbala u domovini, gde je pored Monaka nastupao i za Rems i Pariz, dok je za selekciju Francuske odigrao četiri meča.

"Presrećan sam zbog dolaska u Čelsi. Ceo žiot sam radio naporno da bih došao u ovako veliki klub i sada kada sam tu daću sve od sebe da pomognem u osvajanju trofeja i ostvarivanju što boljih rezultata. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da sezona počne", rekao je po dolsaku u London novi fudbaler Čelsija.

Disazi je kao reprezentaivac Francuske nastupao i na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru na kojem je njegova selekcija stigla do finala, ali je u borbi za trofej poražena od Argentine predvođene Lionelom Mesijem.

Priliku da debituje za novi klub francuski defanzvac će imati več 13. avgusta kada u prvom kolu nove sezone Premijer lige, uz prenos na TV Arena sport, Čelsi dočekuje Liverpul.