Premijer liga

Totenhem ofanzivu pojačao Izraelcem Manorom Solomonom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 22:45
Totenhem ofanzivu pojačao Izraelcem Manorom Solomonom Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novi menadžer Totenhema Angelos Postenkoglu polako formira tim po svojoj želji, pa mu je treće pojačanje u ovom prelaznom roku Izraelac Manor Solomon. Levokrilni napadač raskida ugovor sa Šahtjorom iz Donjecka i stiže u London kao slobodan igrač, a potpisaće petogodišnji ugovor.

Kako prenosi Fabrisio Romano, nekadašnji ofanzivac Makabi Petah Tikve rešava pred FIFA svoj slučaj sa Šahtjorom oko raskida ugovora i trebalo bi u utorak da dođe u London na lekarske preglede. Lične uslove je brzo dogovorio, a do potpisa ga deli završetak saradnje sa ukrajinskim šampionom.

 

 

Solomon je minule sezone igrao na pozajmici u Fulamu, postigao je pet golova na 24 meča i očigledno se svideo bivšem treneru Seltika koji je preuzeo "pevce". Reč je o standardnom reprezentativcu Izraelam (35/7), veoma pokretljivom levokrilnom napadaču koji je i prilično efikasan.

Totenhem je do sada doveo golmana Đulielma Viukarija iz Empolija za 20 miliona evra, platio je Lesteru 46,3 miliona evra za Džejmsa Medisona, još pre 15 dana je otkupio ugovor Dejana Kaluševskog od Juventusa (30 miliona) , a danas i ugovor Pedra Pora iz Sportinga za 40 miliona evra.

 

 

Ukupno su potrošili 136,3 miliona evra. Klub su napustili za sada Heri Vinks (Lester) i Lukas Moura.