Premijer liga

Mančester junajted, konačno, otpustio Ten Haga: "Crveni đavoli" traže novog trenera ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 12:58
Erik ten Hag, otpušteni trener Mančester junajteda FC Manchester united
Erik ten Hag, otpušteni trener Mančester junajteda

Mančester junajted definitivno je izgubio strpljenje za Erika ten Haga i smenio Holanđanina sa mesta šefa stručnog štaba prvog tima čuvenog engleskog kluba!

Godinama su pristalice kluba sa "Old Traforda" čekale ovu vest, baš kao i brojne legende višestrukog prvaka Evrope, nedvosmisleno uverene da mu nikada nije bi bilo mesto na klupi na kojoj je nekada sedeo jedan ser Aleks Ferguson.

I zgrožene rezultatima pod njegvoom komandom, ništa manje igrom "crvenih đavola" i njihovim kompletnmim držanjem na terenu. Istina, mnogo toga se zamera i klupskim čelnicima, jer Ten Hag nije sam sebe doveo. Niti na silu zadržavao mesto, iako se "milion puta" u javnosti i medijima najavljivala njegova smena. 

Ten Hagova era u Mančesteru trajala je od aprila 2022. godine i za to vreme je potrošeno skoro 700.000 evra za pojačanja, a da Junajted nije mrdnuo sa mrtve tačke. A, kamoli ugrozio triling Mančester siti - Arsenal - Liverpul u borbi za titulu prvaka Premijer lige. Ove sezone, posebno. 

S njim pored aut linije slavni klub je tek 14. posle devet kola aktuelnog prvenstva, a vikend poraz od Vest Hema je prelio čašu žuči. Ugrentno, tj. verovatno do pronalaženja konačnog rešenja, zameniće ga njegov pomoćnik Rud van Nistelroj.

Ten Hag sa "Old Traforda" nosi uspomenu na osvajanje Liga kupa 2023. i FA Kupa 2024. godine, ali i salve kritika sa svih strana. Klub mu se učtivo zahvalio na zajedničkom vremenu, kako to bonton nalaže, mada mu predstoji saniranje štete.