Premijer liga

Arsenal gubi na kraju mečeva i bodove i defanzivce ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 10:17
Mikel Arteta muku muči sa povredama defanzivaca Guliver/AP Photo/Alastair Grant
Mikel Arteta muku muči sa povredama defanzivaca

Arsenal je posle devet kola Premijer lige na četiri koraka iza Liverpula i pet iza Mančester sitija. Dovoljno da se kaže da otpada iz trke za naslov Premijer lige? Ne, to kažu i Arne Slot (Liverpul) i Pep Gvardiola (Mančester siti), ali navijače "tobdžija" zabrinjava jedna činjenica koja je i dovela da ispuste pobedu nad Sitijem u nadoknadi i dozvole Liverpulu da na kraju napusti "Emirate" neporažen - povrede defanzivaca.

Koliko god Arsenal "kopao" da dođe do trijumfa, koliko god igrači davali sve od sebe na terenu, u centru pažnje su odbrambeni igrači. Ne zbog kardinalnih grešaka, već zbog isključenja (Saliba), te povreda (Gabrijel, Timber).

Menadžer Mikel Arteta nikako da spoji više od dvojice zdravih štopera (Saliba, Kivior), jer stalno dvojica izostaju. Gabrijel i Timber su opet povređeni na meču sa Liverpulom, Saliba je odrađivao suspenziju, u finišu meča sa "redsima" na terenu je bio samo Kivior, uz beka Vajta i zadnjeg veznog Partija. Nema ni levog beka je su Tirni i Tomijasu povređeni.

"Imam petoricu povređenih defanzivaca i to je situacija sa kojom moramo da se nosimo. Veoma sam razočaran što nismo dobili utakmicu protiv Liverpula. Igrali smo dobro, dominirali, stvorili smo velike prilike. Ali, protiv Liverpula ne smeš da dozvoliš prostor za tranziciju, ako želiš da dobiješ meč", istakao je Arteta.

Arsenal naredne subote (13.30, TV Arena 1 Premium) gostuje Njukaslu u 10. kolu Premijer lige.