Premijer liga

Premijer liga: Palmer na kraju pobedio VAR; U Mančesteru sve po starom; Totenhem podbacio protiv davljenika ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 17:07
Kol Palmer i Pedro Neto proslavljaju drugi gol na meču Profimedia
Kol Palmer i Pedro Neto proslavljaju drugi gol na meču

Fudbaleri Čelsija uspeli su da se oporave posle poraza u Liverpulu, i savladaju Njukasl na "Stamfor Bridžu" rezultatom 2:1 (1:1) u devetom kolu Premijer lige. 

I po ko zna koji put, Kol Palmer je potpisao trijumf "plavaca" svojim učinkom. Londonski klub je u meč generalno ušao znatno energičnije, i već u četvrtom minutu pronašao put do mreže. Nikolasu Džeksonu evidentno znatno više godi da igra malo povučenije, nego što je to bio slučaj kod Maurisija Poketina, tako da je i sada uspeo da na svoja leđa navuče dva tri vezna igrača "svraka", zavrti ih, a potom uputi odličan pas prema najboljem mladom igraču Engleske u ovom trenutku. 

Palmer je naravno vrlo lako došao do pogotka, ali je onda usledio poziv za Sajmona Hupera iz VAR sobe. Posle pregledavanja snimka, utvrđeno je da se reprezentativac "Albiona" nalazio u minimalnom ofsajdu, te je vodeći gol poništen. 

Ono što Palmer nije uspeo u četvrtom, postigao je Džekson u 18. minutu, ali je opet Kol bio arhitekta. Nestvarna lopta koju je Englez poslao Pedru Netu pokrenula je kontranapad, a Senegalac je samo bio egzekutor pred polučuvanom mrežom. 

Nažalost tima Enca Mareske, Luis Hol je uspeo da u 38. minutu uposli Aleksandra Isaka u kaznenom prostoru, a Šveđanin je vrlo lako iskoristio ukazanu šansu, čime je rezultat poravnan pred poluvreme. 

"Plavci" su izašli silovito u nastavku vidno željni pobede, a nju im je obezbedio - ko drugi, nego Kol Palmer. Dobio je napadač Čelsija pas od Romea Lavije, i šutirao je s distance u bliži ugao Nika Poupa, kome ide 50 odsto zasluge za ovaj pogodak, usled loše reakcije. Moguće je da loptu i nije video, pošto mu je odbrana u velikoj meri zaklanjala pogled. 

Sve u svemu, "svrake" se nisu predavale, i preuzele su inicijativu do kraja. Isak je  u 75. minutu uspeo da ukrade loptu neopreznom Vesliju Fofani, i čak da predribla golmana Roberta Sančeza, ali je bio suviše sebičan u pokušaju da sve reši sam, te su štoperi domaćina uspeli da reaguju i otklone opasnost. Mogla je i Mareskina ekipa do ubedljivijeg trijumfa, da Huper nije opravdano poništio penal, inicijalno dosuđen zbog starta Dena Burna nad Kristoferom Enkukuom (nedovoljno snažan kontakt prilikom povlačenja). 

 

 

Meč je na kraju i završen rezultatom 2:1, a Čelsi je novom pobedom sebi obezbedio četvrto mesto sa 17 bodova (makar dok Arsenal ne odigra derbi sa Liverpulom). Sa druge strane, Njukasl je na prilično nezavidnoj 12. poziciji, a povrede uopšte nisu na strani crno-belih. Ediju Hauu možda već otkucava sat uprkos svim poteškoćama. 

Na drugom okršaju započetom u 15.00 časova, Mančester junajted je poražen od Vest Hem junajteda rezultatom 2:1 (0:0) u gostima. Nastavlja se užasna forma ekipe Erika Ten Haga, a drugo poluvreme u prošlom kolu protiv Brentforda ispostavilo se kao obični bljesak na tmurnom britanskom nebu. 

Iako su "đavoli" bili prilično agresivni u nameri da dođu do trijumfa, lopta ih po običaju nije slušala. U 74. minutu je Alehsandro Garnačo bio primoran visokim presingom protivnika na jedan loš pas, a to je iskoristio Džered Boven. Englez je doturio pas Deniju Ingsu, ovaj okrznuo loptu, a Krisensio Samervil doneo kasno vođstvo čekićarima.

Samo je sedam minuta bilo dovoljno za Mančester da sebi ponovo vrati nadu u trijumf. Nekako je srećno prilično srećno došlo do tog pogotka Junajteda, pošto su Diogo Dalo, Džošua Zirkze i strelac Kazemiro, odigrali "fliper" glavama, pre nego što je Brazilac smestio loptu u gornji desni ugao Lukaša Fabijanskog. 

I kada je izgledalo da će "đavoli" iščupati poen, Matijas de Liht je u 88. minutu napravio veoma neoperezan start nad Denijem Ingsom, i bio direktan krivac za penal, koji je Englez četiri minuta kasnije izveo, i njime doneo pobedu "čekićarima". 

Zanimljivo, Mančester u poslednjih pet premijerligaških utakmica zna samo za jednu pobedu, te zato i ne čudi što se nalaze na 14. mestu sa 11 bodova. Što se Vest Hema tiče, on zauzima poziciju iznad, sa istim bodovnim saldom. 

U preostalom okršaju od 15.00 časova, fudbaleri Kristal Palasa savladali su na svom terenu Totenhem 1:0 golom Žan-Filipa Mateta u 31. minutu.

Kristal Palas je trijumfom protiv Totenhema stigao do prve pobede ove sezone u Premijer ligi. Totenhem je osmi na tabeli sa 13 bodova, dok se Kristal Palas nalazi na 17. poziciji sa šest.

Sve mečeve engleskog šampionata možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Premijer liga, 9. kolo

PETAK

Lester - Notingem Forest 1:3 (1:1) 
/Vardi 23 - Jejts 16, Vud 47, 60/

SUBOTA

Aston Vila - Bornmut 1:1 (0:0)
/Barkli 76 - Evanilson 90+6/

Brendford - Ipsvič 4:3 (2:2)
/Visa 44, Klark 45+1 a.g, Mbeumo 51, 90+6 - Smodiš 29, Hrst 31, Delap 86/

Brajton - Vulverhempton 2:2 (1:0)
/Velbek 45, Ferguson 86 - Ait-Nuri 88, Kunja 90+3/

Mančester siti - Sautempton 1:0 
/Haland 5/

Everton - Fulam 1:1 (0:0)
/Beto 90+4 - Ivobi 61/

NEDELJA

Čelsi - Njukals 2:1 (1:1)
/Džekson 18, Palmer 47 - Isak 38/ 

Kristal Palas - Totenhem 1:0 (1:0)
/Mateta 31/

Vest Hem - Mančester junajted 2:1 (0:0)
/Samervil 73, Ings 90+2 - Kazemiro 81/
Arsenal - Liverpul 17.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore