Premijer liga

Liverpul bez Dioga Žote, Arsenal izvesno i bez Bukaja Sake ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 23:30
Bukajo Saka još nije potpuno spreman za utakmice Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Bukajo Saka još nije potpuno spreman za utakmice

Arsenal i Liverpul su pobedama u UEFA Ligi šampiona najavili da će u nedeljnom derbiju (17.30, TV Arena 1 Premium) devetog kola Premijer ligi ući fajterski, na pobedu. Tobdžije kao domaćini na Emiratima imaju veći pritisak jer sve osim pobede uvećali bi im trenutni zaostatak za Liverpulom (i Sitijem) koji ne bi tako lako da ispusti čelnu poziciju.

Obojica menadžera će u duel ući bez veoma važnih igrača. Gosti sa "Enfilda" neće imati golmana Alisona, povređenog još početkom meseca, ali ni Dioga Žotu, ni Federika Kjezu.

"I Žota i Kjeza se oesećaju dobro, ali nedovoljno da igraju meč u nedelju. Federiko bi mogao već sutra da počne da trenira sa nama, Diogo definitivno ne može zbog bola u grudima. Videćemo da li Konor Bredli može da bude u sastavu", otkrio je menadžer Liverpula Arno Slot.

 

 

Holanđanin radi odličan posao na klupi Liverpula.

"Rana je faza Premijer lige i još se zna ko bi sve mogao da bude kandidat za titulu. Ali, Arsenal to svakako jeste, tako da je važno osvajati bodove protiv direktnog konkurenta. Teško je pobediti Siti i Arsenal na njihovom stadionu, ali to je baš ono što ćemo mi pokušavati", dodao je Slot.

Mnogo više kadrovskih problema ove sezone ima Mikel Arteta. Nema Martina Odegarda od septembra, propustio je poslednjih devet mečeva, Rikardo Kalafijori je doživeo kontuziju kolena protiv Šahtjora, Juri Timber ima problem sa mišićem, Vilijam Saliba je ssupendovan zbog isključenja, a Bukajo Saka je trenirao poslednja dva dana, ali...

 

 

"Nema kukanja, nećemo se sažanjevati već se suočavamo sa problemima. Srećan sam što imam igrače koji imaju jaku volju i dobar stav. Kad je Saka u pitanju moraćemo da vidimo da li je sposoban da odgovori fizički zahtevu utakmice", rekao je Arteta.

Ima puno uvažavanje za Arna Slota i posao koji radi ove sezone sa Liverpulom.

"Slotov početak je vrlo, vrlo dobar. Zaista su redsi u sjajnom momentu, trče sjajno, Liverpul je tim koji se devet godina unazad takmiči na najvišem niovu. Čeka nas velika utakmica, ali mi volimo takve, tim se raduje duelu na Emiratima. Moramo da verujemo u ono što radimo, bude posvećeni i uložimo energiju da bismo ostvarili željeni rezultat", zaključio je Arteta.