Premijer liga

Arne Slot zadovoljan ishodom na "Enfildu", ali ne i suđenjem: Trebali su da sviraju još jedan penal! ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 22:40
Virdžil Van Dajk i Arne Slot posle Čelsija AP Photo/Jon Super
Virdžil Van Dajk i Arne Slot posle Čelsija

Trener Liverpula Arne Slot izneo je utiske posle velike pobede nad Čelsijem u 8. kolu Premijer lige. Bila je to 10. pobeda u 11 utakmica "redsa" od kako je holandski stručnjak seo na klupu engleskog velikana, a njegov tim slavio je na "Enfildu" rezultatom 2:1.

Arne Slot apostrofirao je da je odbrana bila ključ uspeha protiv "plavaca", a pored hvalospeva na račun svoje ekipe imao je Holanđanin šta da kaže i za suđenje sa kojim danas nije bio zadovoljan.

"Mnogi mečevi bili su teški, ali ovaj možda i najteži zbog velikog broja kvalitetnih igrača koje oni imaju i strukture. Morali smo čvrsto da se borimo da bismo ih dobili. Branili smo se timski. Bio je to neviđen napor. Meč je postao težak jer je bilo nekoliko odluka koje po mom mišljenju nisu išle u našu korist, najgore je bilo pred odmor kod tog nedosuđenog penala. Otići na odmor sa 2:0 bila bi masivna razlika. Primili smo gol, ali smo uspeli da odgovorimo", poručio je Slot.
 

Do sedme pobede u sezoni Liverpul je stigao pogotkom Kurtisa Džonsa, koji je postavio konačnih 2:1 u 51. minutu.

"Pobeda je najvažnija. Bio sam uključen u mnogo toga, ali sam srećan pre svega zbog pobede. Što se tiče gola, mogu da kažem da često ulazim pred gol, ali ovo je bio stvarno dobar finiš. Čim je Mo dobio loptu, krenuo sam u trk, lopta je malo odskočila, tako da sam morao da je dotaknem, srećom je ušla u gol", kaže Džons.

Tvrdi Englez da je bio fauliran kod prvog penala na utakmici kada je najstrožiju kaznu realizovao Mohamed Salah, dok za drugi nije bio siguran.

"Ja nikada ne padam. Osetio sam kontakt, oboren sam i to je bio penal. Što se tiče drugog, nisam dobro video. Znam da je bilo sudara, ali nisam pogledao snimak, tako da ne mogu ništa da kažem", poručio je Džons. 
 

 

Standings provided by Sofascore