Premijer liga

Arsenal ima problem: Tri isključenja, sedam izgubljenih bodova ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 10:30
Vilijam Saliba je treći isključeni igrač Arsenala u sezoni Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Vilijam Saliba je treći isključeni igrač Arsenala u sezoni

Arsenal je doživeo prvi poraz u Premijer ligi, kao i prvi na gostovanjima u 2024. godini, ali mnogo veći problem za "tobdžije" je treće isključenje igrača u prvih osam kola!

Protiv Brajtona je bio isključen Rajs (49. minut) pa je meč završen 1:1, u duelu sa Mančester sitijem (2:2) celo drugo poluvreme su igrali bez Leandra Trosara, da bi krčag pukao sinoć protiv Bornmuta (0:2) jer je Vilijam Saliba morao van igre u 30. minutu. Tri meča sa igračem manje, dva osvojena boda mogu skupo da koštaju Arsenal u trci za titulu.

"Ako ovo ne promene, sigurno neće osvojiti Premijer ligu", ističe legendarni napadač Alan Širer.

Menadžer Mikel Arteta istakao je posle meča da je više puta razgovarao sa igračima na temu discipline.

"Igrati 65 minuta sa 10 igrača je na ovom niovu skoro pa nemoguća misija. Postoje stvari o kojima smo razgovraali sa igračima u vezi ove teme. Svakako moramo da težimo da ostanemo sa 11 igrača u polju ako želimo da budemo na poziciji da se borimo za naš osnovni cilj", istakao je Arteta.

 

 

Glen Rajs smatra da je određena naivnost koštala Salibu isključenja:

"Ne možemo da pravimo glupe i naivne greške. Tri puta smo u osam kola imali igrača manje i samo ako smo svi na okupu možemo da budemo na top nivou".

Treba reći da je poslednji šampion Premijer lige sa tri isključenja u sezoni bio Lester (2015/16), a od tada do prošle sezone šampioni nisu imali više od dva isključenja za celu sezonu. Arsenal već ima tri i to je alarm kako za Artetu, tako i za igrače.