Premijer liga

Bornmut iznenadio Arsenal: Artetine "tobdžije" pale protiv "trešnjica" ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 20:33
Evanilson osvaja penal protiv Arsenala Profimedia
Evanilson osvaja penal protiv Arsenala

Fudbaleri Arsenala izgubili su na gostujućem terenu od Bornmuta rezultatom 2:0 (0:0) u osmom kolu Premijer lige. Koliko su samo "tobžije" izgubile večeras!? Nisu u pitanju samo tri boda (koja svakako zlato mogu značiti u veoma kompetitivnom engleskom prvenstvu), već i Vilijem Saliba. 

Od samog starta je bila osetna nesigurnost u redovima aktuelnog vicešampiona "Ostrva". U 15. minutu je David Raja častio protivničke napadače pasom koji se samo može poželeti, ali navala "trešnjica" nije umela iskoristiti kobnu špančevu grešku. Ipak, ona najveća je ubrzo došla, i praktično sama porazila Arsenal.

Naime, u prvom delu igre (30), stub odbrane trenera Mikela Artete, morao je da ispravi kobnu grešku svog kolege Leandra Trosara, napravi faul nad Evanilsonom kao poslednji igrač odbrane. Sudija Robert Džons je u prvom trenutku pokazao žuti karton, ali posle pregledanja VAR snimka, odlučio je da preinači svoju odluku u isključenje. 

I pored nedaća, samo četiri minuta kasnije je Mikel Merino mogao je doneti vođstvo svom timu, ali ga nije bio dovoljno precizan posle asistencije Rahima Sterlinga. 

Bornmut je potom osetio krv i počeo da napada. Nova greška klizavog Raje je mogla ranije staviti "trešnjice" u prednost, ali se Španac i ovaj put proslavio odbranom. 

Napadali su domaćini i u nastavku, Antoan Semenjo je u nekoliko navrata ozbiljno zapretio, a nagrada je stigla golom Rajana Kristija u 70. minutu utakmice, na odličnu loptu Džastina Klajverta. 

Potvrdu neočekivanog trijumfa, doneo je upravo asistent kod prvog gola. Jakub Kivior je u znaku čitavog meča Arsenala napravio novu katastrofalnu grešku, a Evanilson ovaj put nije praštao. Pretrčao je štopera gostiju, i potom "naterao" Raju da skrivi penal. 

Loptu je u ruke u 79. minutu uzeo Klajvert i potvrdio pobedu kojoj se malo ko nadao pre ovog kola. Činjenica da "tobžijama" predstoji duel sa Liverpulom - meč za koji se priča da može odlučiti titulu - sigurno da brine sve one koji redovno posećuju "Emirejts". Naročito sada kada nema Salibe. 

Premijer liga, 8. kolo

SUBOTA

Totenhem - Vest Hem 4:1 (1:1)
/Kuluševski 36, Bisuma 52, Areola 55AG, Son 60 - Kudus 18/

Fulam - Aston vila 1:3 (1:1)
/Himenez 5 - Rodžers 9, Votkins 59, Diop 69 AG/ 

Ipsvič - Everton 0:2 (0:2) - u toku 
/Endijaje 17, Ken 40/

Mančester junajted - Brendford 2:1 (0:1)
/ Garnačo 47, Hojlund 63 - Pinok 45+5/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)
/Velbek 35/

Sautemtpon - Lester 2:3 (0:2)
/Arčer 8, Aribo 28 - Buonanote 64, Vardi 74P, Aju 90+8/ 

Bormut - Arsenal 18.30 (A1P)

NEDELJA

Vulverhempton - Mančester siti 15.00 (A1P)
Liverpul - Čelsi 17.30 (A1P)

PONEDELJAK

Notingem Forest - Kristal Palas 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore