Premijer liga

Dva lica Ten Hagovog Junajteda: Prvi deo za zaborav, drugi za primer ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 18:01
Alehandro Garnačo proslavlja izjednačenje Profimedia
Alehandro Garnačo proslavlja izjednačenje

Gledaoci na "Old Trafordu" danas su pred sobom gledali dva različita poluvremena. U prvom delu se pred njima pojavila ekipa na koju smo navikli u poslednjih nekoliko godina - mlaka, bleda, indolentna, bezidejna i sve u svemu nemoćna u usahlim pokušajima da se odupre malenom Brentfordu. Međutim, Erik Ten Hag je evidentno pronašao čarobni napitak u 15-minutnoj pauzi i uspeo da od demotivisane rastrojene čete napravi kaznenu ekspediciju i ono što ljubitelji "đavola" žele i nadaju se da mogu gledati u budućnosti. 

Od Hada do Olimpa, od 0:1 na poluvremenu, do 2:1 na kraju uz lepršavi stil i uzbudljiv ples po terenu, koji je pratila muzika Bruna Fernandeša - arhitekte i dirigenta, vođe kakvog Mančester ište ne samo u odjecima, već kao konstantu. 

Egzekutori volje portugalskog veznjaka bili su Alehandro Garnačo (sjajno odreagovao levom nogom na centaršut Markusa Rašforda) u 47. minutu, i Razmus Hojlund 16. minuta kasnije. Ono najvažnije, Junajted je pobedio posle skoro mesec dana i meča sa Sauthemptonom u septembru!

Profimedia

Razmus Hojlund proslavlja svoj pogodak

Nije da Mančester nije pokušavau prvom delu, ali kao da je to činio na silu. Pokušao je već u 20. minutu Hojlund na centaršut Kristijana Eriksena, ali nije uspeo pronaći put do mreže. 

Potom je mlađi Danac pokušao da orkestrira spektakularnu asistenciju petom, ali umesto da uposli Kazemira, uspeo je da doturi loptu do nečuvanog reprezentativnog kolege, koji se propisno obrukao, prebacivši loptu preko gola nečuvan. 

Kazna je logično stigla. Igrao se peti minut nadoknade kada je Mikel Damzgard centrirao na nečuvanu glavu Itana Pinoka. Može se reći da se Kazemiro izgubio u prostoru, s obzirom da je igrač "pčelica" samo mogao da se zahvali Brazilcu na pogotku kojim je doveo svoj tim u vođstvo pred pauzu. 

Ali slika se izmenila u povratku. Istrčao je neki novi Junajted, neprepoznatljivo uzbudljiv, i posle samo dva minuta igre u nastavku  uzvratio. Markus Rašford je poslao odličnu loptu na drugu stativu sa desne strane, a tamo je Garnačo pokazao udarcem levom nogom "iz prve" zašto se smatra budućnošću "Old Traforda". 

Nastavio je tim Ten Haga da dominira i ubrzo je došlo do kulminacije u vidu pogotka Razmusa Hojlunda. Završnica u 63. minutu nije ono što očarava, već lakoća sa kojom je Bruno ostavio loptu za napadača svoje ekipe. Na momenat, kao da se projavila gracioznost i sigurnost Pola Skolsa, podsetivši kroz ovu akciju na slavne dane "crvenih đavola". 

Izlišno je reći da je Mančester do kraja dominirao, da je čuvao prednost, da je Garnačo mogao još dva puta najmanje da savlada Marka Flekena, koga je sunce maltretiralo čitavo prohladno britansko popodne. Kada bi samo navijači kluba mogli da prate ovakav fudbal iz nedelje u nedelju, sigurno da ni aplauz Aleksa Fergusona kao konačna potvrda ne bi izostao. 

Ipak, blesak genijalnosti je momenat, a stvarnost nastavlja da traje. Ona kaže da i pored pobede, Junajted sedi na dalekom 10. mestu sa 11 bodova. 

Premijer liga, 8. kolo

SUBOTA

Totenhem - Vest Hem 4:1 (1:1)
/Kuluševski 36, Bisuma 52, Areola 55AG, Son 60 - Kudus 18/

Fulam - Aston vila 1:3 (1:1)
/Himenez 5 - Rodžers 9, Votkins 59, Diop 69 AG/ 

Ipsvič - Everton 0:2 (0:2) - u toku 
/Endijaje 17, Ken 40/

Mančester junajted - Brendford 2:1 (0:1)
/ Garnačo 47, Hojlund 63 - Pinok 45+5/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)
/Velbek 35/

Sautemtpon - Lester 2:3 (0:2)
/Arčer 8, Aribo 28 - Buonanote 64, Vardi 74P, Aju 90+8/ 

Bormut - Arsenal 18.30 (A1P)

NEDELJA

Vulverhempton - Mančester siti 15.00 (A1P)
Liverpul - Čelsi 17.30 (A1P)

PONEDELJAK

Notingem Forest - Kristal Palas 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore