Premijer liga

Ko je najbolji na svetu? Premijer liga! Englezi gledaju najbolje domaće fudbalsko takmičenje ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 11:20
U svakom kolu igraju se bar dva derbija na Ostrvu Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
U svakom kolu igraju se bar dva derbija na Ostrvu

Englezi mogu da se pohvale da gledaju najbolji fudbal na celom svetu, a to je epilog istraživanja kompanije za analitiku Opta. Oni su objavili deset najboljih domaćih fudbalskih takmičenja na planeti, a Premijer liga je ubedljivo na prvom mestu.

 

 

Glavni parametri u ovom izboru su kvaliteti timova i takmičenja, popularnost igrača, kako i novac uložen u svaki klub, tačnije njihova vrednost. 

Po svemu tome Premijer liga je na prvom mestu, na drugom se nalazi italijanska Serija A, dok je Bundesliga na trećem. Četvrto mestu zauzima španska La Liga, dok je Liga 1 na petom mestu.

Ipak, tu nije kraj, kada je ostrvski fudbal u pitanju, jer Englezi u Top 10 imaju još jedno takmičenje,  a u pitanju je  Čempionšip koji se nalazi na desetom mestu. 

Među najboljih deset van evropskih liga nalazi se brazilska Serija A, dok je na devetom MLS. Iako, Saudijska Arabija ulaže mnogo novca, a tamošnjoj ligi igraju Ronaldo, Mitrović i mnogi drugi, svetski poznati igrači, to nije  bilo dovoljno da i ovo takmičenje "upadne" u TOP 10.