Premijer liga

Velika bruka Junajteda: Aleks Ferguson postao tehnološki višak u Mančesteru ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 12:05
Ser Aleks Ferguson i Arsen Venger su deo Kuće slavnih Premijer lige Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, File
Ser Aleks Ferguson i Arsen Venger su deo Kuće slavnih Premijer lige

Mančester junajted je imao u istoriji dve velike epohe vezane za dvojicu velikih menadžera Mata Bezbija i Aleksa Fergusona, najdugovečnijeg ne klupi kluba. Zato neverovatno zvuči vest da je Mančester junajted proglasio tehnološkim viškom ser Aleksa Fergusona (82) sa mesta ambasadora kluba!?

Razlog je - višak zaposlenih. Suvlasnik kluba ser Džim Retklif u rešavanju viška od 250 zaposlenih i smanjenja troškova sa platnog spiska skinuo legendu kluba. Ferguson je prevodio "crvene đavole" od 1986. do 2013. godine, osvojio 13 Premijer liga, pet FA kupova i dva trofeja Lige šampiona, dva UEFA ligu šampiona (plus dva finala), Interkontinentalni kup, SP za klubove, Superkup Evrope, Kup kupova, devet Superkupova Engleske.

 

 

Posle 37 osvojenih trofeja 11 puta najbolji menadžer Premijer lige i nosilac preko 50 individulanih priznanja, čovek koji je sedeo 1.500 puta na klupi ekipa je - tehnološki višak. Legende su uvek legende, Junajted je imao kime da se ponosi, a sada klub ima mnogo razloga za stid zbog ove bruke. 

Otkaz zbog para ne može da proguta niko na svetu. Zato je Junajted po odlasku Fergusona na ovim granama, daleko od engleskog, a samim tim i evropskog vrha.