Premijer liga

Stigla potvrda iz Sitija: Ugo Vijana od leta menja Begiristajna ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 16:11
Ugo Vijana napustio je Sporting TV Arena sport/ Screenshot
Ugo Vijana napustio je Sporting

Stigla je prva potvrda glasina: Ugo Vijana će od leta 2025. godine i zvanično biti novi sportski direktor Mančester sitija. Portugalac, koji je od 2018. godine na istoj funkciji izgradio zaista sjajan sastav Sportinga iz Lisabona zameniće Aitora Čikija Begiristajna koji završava svoju eru sa Mundijalom za klubove, koji će se tokom leta naredne godine održati u SAD.

"Mančester siti potvrđuje da će Čiki Begiristajhn napustiti svoju stalnu funkciju tehničkog direktora u fudbalu na kraju sezone 2024/25. Posle 12 godina, mnogo trofeja na Etihadu, Čiki će napustiti funkciju učešćem na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu i biće zamenjen Ugom Vijanom iz lisabonskog Sportinga", potvrdio je zvanično Mančester siti.

Viana je već podneo ostavku u Lisabonu. Svoj pun mandat započeće u leto 2025. godine, ali će od početka nove godine raditi sa Čikijem kako bi se nesmetano obavila tarnzicija.

Sada se čeka odluka o novom treneru jer Pepu Gvardioli ugovor ističe na kraju sezone. Glasine su da će Vijana iz Sportinga povući trenera Rubena Amorima, ali ipak je odluka na Gvardioli koji bi trebalo do kraja godine da odgovori upravi Sitija na novi ponuđeni ugovor.