Premijer liga

Mančester siti nije samo trošadžija, ume i da pravi pare: "Nevidljivi" Kouto doneo brdo evra "građanima" ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 09:31
Jan Kouto, fudbaler Mančester sitija, prodat Borusiji iz Dortmunda Guliver
Jan Kouto, fudbaler Mančester sitija, prodat Borusiji iz Dortmunda

Dugo je Mančester siti sinonim za basnoslovno trošenje novca, ali prebogati katarski vlasnici aktuelnog šampiona Engleske ne znaju samo da "bacaju" pare od prodaje nafte, umeju i da ga "oplode" unosnim transferima. Kao u slučaju Jana Kouta.

Jezikom brojki rečeno, uspeli su da igrača svojevremeno kupljenog za "tričavih" 6.000.000 evra od Korićibe "prepuste" Borusiji iz Dortmunda za 25, do 30 miliona u istoj valuti, koliko se kreću procene vrednosti transfera u Nemačku.

Da trik bude još impozantniji, Kouto nije stigao ni da debituje za tim Žozepa Pepa Gvradiole, jer se od 2020. godine seljakao sa pozajmice na pozajmicu, da bi na kraju one među "milionerima" konačno spustio sidro.

Po vokaciji desni bek, češće korišćen na u veznoj liniji na istoj strani, dokazivao se još u Đironi i Bragi, ali epizode u Španiji i Portugalu nisu sprečile njegovo prosleđivanje Borusiji na zajam.

I ponudu otkupa, uz uslov da prethodno odigra makar pet mečeva za pomenutog bundesligaša. Čim je to uspeo, raskrstio je sa "građanima" a vreme će pokazati da li je to bila isplativa investicija.