Premijer liga

Junajted i dalje okleva: Smena Ten Haga košta 14 miliona funti ROSA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 10:13
Erik Ten Hag odoleva smeni FC Manchester united
Erik Ten Hag odoleva smeni

Holandski stručnjak Erik Ten Hag jednog dana bi mogao da napiše autobigrafiju pod naslovom "Najsmenjivaniji menadžer u Engleskoj". Skoro godinu i po dana piše se o njegovonj smeni sa kormila Mančester junajteda, a Holanđanin je još uvek tu i to pod ultimativnim pritiskom.

Najslabiji start kluba u Premijer ligi, 14. mesto nisu bili dovoljni gazdama Junajteda da pred pauzu posegnu za smenom Ten Haga već su mu postavili "stoti" ultimatum: pobedi Brentfrod i Fenerbahče i ostani u klubu.

 

 

Nije to nešto što menadžer koji ne zna za pobedu u poslednjih pet mečeva ne može da ostvari, ali agonija u kojoj su upleteni on i klub teško da će na duge staze biti plodonosna. Jer, Ten Hag je potrošio 650 miliona funti, odnosno 450 miliona evra od 2022. godine samo na "jake" transfere, a rezultat su dva trofeja Liga Kup Engleske i FA Kup Engleske. 

 

 

Odavno nije Junajted ni među kandidatima za osvajanje Premijer lige, a ceo Ten Hagov projekat je odavno sve samo ne projekat.

Mediji u Engleskoj ističu da malu kočnicu za čelnike Junajteda predstavlja i ceh koji bi morali da plate Holanđaninu, a on u ovom času iznosi 14 miliona funti.

 

 

Mediji ređaju imena menadžera koji bi mogli na klupu Junajteda, a uhvatili su na "delu" Tomasa Tuhela. Eks menadžer Čelsija i Bajerna bio je na stastanku u Junajtedu, ali nije želeo da daje izjave za medije.