Premijer liga

Londonski "mat u tri poteza" za šestu pobedu Liverpula: Palas hrabro pao protiv lidera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 15:25
Detalj sa utakmice Kristal Palas - Liverpul Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Detalj sa utakmice Kristal Palas - Liverpul

I dalje se mnogi navijači Liverpula, pa i samo igrači kao i menadžer Arne Slot pitaju kako se ekipi dogodio 14. septembar i poraz od Notingem Foresta na "Enfildu".

"Redsi" su odigrali sedam utakmica u novoj sezoni Premijer lige i upisali šest pobeda, poslednju na današnjem gostovanju u južnom Londonu Kristal Palasu 1:0 (1:0).

Svih 25.000 navijača na Selhurst parku, iako nije bilo mnogo golova, a nijedan u mreži gostiju, moglo je da uživa u zanimljivom, brzom i nadasve kreativnom fudbalu. Jedan pogodak, ali poprilično prilika na obe strane, posebno za domaćina u drugom poluvremenu, kada je Palas sve karte bacio na napad kako bi došao do izjednačenja, pritom ne zapostavljajući odbranu gola od ekipe koja je ubedljivo držala posed.

Momenat odluke, ispostaviće se, dogodio se u uvodnim trenucima meča.

Ništa u tom devetom minutu nije nagoveštavalo da će Liverpul prelepom akcijom ulepšati pravi prolećni dan u Londonu. Kružila je lopta oko šesnaesterca Palasa, a onda je usledio mat u tri poteza. Konstantinos Cimikas je video rupu na levoj strani, ali i Kodija Gakpa koji se sjajno ubacio u prostor. Usledio je milimeterski precizan pas Grka i još bolji centaršut za Dioga Žotu u srcu kaznenog prostora.

 

Munjevita akcija Liverpula krunisana je lepim golom.

Kristal Palas nije dočekao "prvenac" u sezoni, ipak, ako se tako može reći, hrabro je "poginuo" protiv velikog favorita. Palas ostaje na tri boda osvojena sa isto toliko nerešenih utakmica. Liverpul je lider i sada ima četiri boda prednosti u odnosu na jedine dve neporažene ekipe - Mančester siti i Arsenal, kao i meč više.

Premijer liga, sedmo kolo.

SUBOTA

Kristal Palas - Liverpul 0:1 (0:1)
/Žota 9/

Mančester siti - Fulam 16.00 (A2P)
Arsenal - Sautempton 16.00 (A3P)
Vest Hem - Ipsvič 16.00 (AS2)
Brentford - Vulvs 16.00 (AS3)
Everton - Njukasl 18.30 (A2P)
Multiprenos - 16.00 (A1P)

NEDELJA

Aston Vila - Mančester junajted 15.00 (A1P)
Čelsi - Notingem forest 15.00 (AS1)
Brajton - Totenhem 17.30 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore