Premijer liga

Bukajo Saka preti Sitiju: Bez pritiska, ali ovo je ta godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 22:43
Bukajo Saka veruje da je vreme za titulu Premijer lige sa Arsenalom Tanjug/Adam Davy/PA via AP
Bukajo Saka veruje da je vreme za titulu Premijer lige sa Arsenalom

Prethodne dve sezone, Arsenal je ostao kratak iako je imao priliku da "preotme" titulu Mančester sitiju. Ipak, deluje da je konačno stigla sezona gde bi "tobdžije" mogle da zasednu na tron Premijer lige.

Arsenal je pod vođstvom Mikela Artete sazrevao iz godine u godinu, a čini se da su se ove sezone sve kockice poklopile da londonska ekipa ravnopravno igra sa timom Pepa Gvardiole.

Tako razmišlja i Bukajo Saka, koji najavljuje povratak titule na "Emirate" nakon 20 godina.

"Ne želim da nas stavljam pod veliki pritisak, ali mislim da je ovo ta godina. Bili smo blizu u poslednje dve godine i sve smo bliži, ali nadam se da će ovo biti da godina. Osećam veliku glad u stomaku. Prethodnih godina smo bili vicešampioni, ali želim da slavim ove sezone i mnogo verujem u sebe", rekao je Saka za CBS nakon trijumfa na Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

 

 

Saka je izjavio kako je pričao sa saigračima pred meč sa Parižanima gde je kao kapiten predvodio ekipu.

"Kada sam razgovarao sa momcima iz tima pre utakmice rekao sam im:’Danas moramo da pošaljemo poruku ostalima’. Kada smo igrali u Evropi protiv velikih timova, nismo uvek pokazivali naš pun kvalitet i uobičajeni standard, ali smo to pokazali kod kuće večeras", istakao je Saka.

Arsenal se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 14 bodova, koliko ima i drugoplasirani Mančester siti. Na liderskoj poziciji je Liverpul sa 15 bodova