Premijer liga

(VIDEO) Šampion zastao i u Njukaslu: Drugi uzastopni remi Mančestera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 15:26
Entoni Gordon je pogodio penal za Njukasl Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP
Entoni Gordon je pogodio penal za Njukasl

Hipoteza menadžera Pepa Gvardiole da je "Siti neželjen tim i da svi žele da ga skinu sa trona", donela je potvrdu u Njukaslu gde su "svrake" remizirale sa šampionom 1:1 (0:1) u šestom kolu Premijer lige. Bio je to drugi uzastopni remi Gvardiolinog tima u ligi (treći ako se računa i Liga šampiona), pa Liverpul i Aston Vila imaju priliku u ovom kolu da zasednu na čelo.

Njukasl je dugo tvrd orah svakom rivalu pa i Mančester sitiju. Dobro su "svrake" zatvorile Erlinga Halanda koji je završio prvi ligaški meč ove sezone bez gola, ali jedna neopreznost u 35. minutu, kao i odličan pas Džeka Griliša doneli su šampionu vođstvo. Jako dobro se u šesnaestercu snašao štoper Joško Gvardiol i time je odredio rezultat prvih 45 minuta.

Iako je Njukasl imao više napadačkih akcija, teško je probijao odbranu Sitija. Odlični Entoni Gordon dobio je loptu u prostor od Bruna Gimareaša i biuo je oboren od strane golmana Edersona.

Isti igrač je uspešnio relaizovao penal i doneo izjendačenje. Uveo je Gvardiola Fila Fodena, a on je u 70. minutu sa 15 metara šutirao pravo u golmana Poupa. Na drugoj starni je Longstaf mogao da promeni rezultat i donese pobedu Njukaslu, ali je za malo bio neprecizan.

U nadoknadi vremena, Njukasl je spasio golman Poup, koji je maestralno odbranio udarac Bernarda Silve. Pokušavao je Siti do kraja da dođe do sva tri boda, međutim, odbrana domaćina bila je srčana i koncentrisana.

Premijer liga, 6. kolo

subota

Njukasl - Mančester siti 1:1 (0:1)
/Gordon 57 pen - Gvardiol 35/

Arsenal - Lester 16.00 (A1P)
Brentford - Vest Hem 16.00  (AS 2)
Čelzi - Brajton 16.00 (A3P)
Everton - Kristal Palas 16.00 (AS3)
Notingem Forest - Fulam 16.00 (AS4)
Vulverhempton - Liverpul 18.30 (A2P)

nedelja

Ipsvič - Aston Vila 15.00 (A1P)
Mančester junajted - Totenhem 17.30 (A2P)

ponedeljak

Bormut - Sautempton 21.00

 

Пласман обезедио Sofascore