Premijer liga

Kai Haverc EKSKLUZIVNO za TV Arena sport: Voleo bih da sa Arsenalom osvojim Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 13:51
Kai Haverc se rado seća uspeha sa Čelsijem Guliver/AP Photo/Kin Cheung
Kai Haverc se rado seća uspeha sa Čelsijem

Kai Haverc je potpuno sazreo kao igrač. Nemački ofanzivac imao je uspone i manje padove u karijeri, ali uvek je pronalazio način da ostane na top nivou. Osvojio je UEFA Ligu šampiona sa Čelsijem, ali je prošlog leta promenio londonski klub i za 75 miliona evra prešao u Arsenal.

Posle navikavanja na novi klub postao je jedan od uzdanica Mikela Artete. Nemac je u ekskluzivnom intervjuu za TV Arena sport govorio o navikavanju na Arsenal.

"Moj razvoj je bio jako dobar. Trebalo mi je vremena da se naviknem na sve. Jedno dva tri meseca. Prelazak u novi klub je uvek veliki korak. Osećam se odlično i spreman sam uvek da igram. Meni je uvek isti taj proces. Isto mi je bilo kada sam prvi put došao u Englesku. Mislim da je to normalno, zavisi mnogo od ličnosti, od toga kakva si osoba. Igrači ponekad uspeju veoma brzo da se prilagode. Meni je trebalo vremena. Razlikuje se sve od osobe do osobe", istakao je Haverc.

Koja pozicija na terenu vam najviše odgovara?

"Volim da igram u napadu, ali igrao sam na različitim pozicijama. Sve odgovore, kako volim da kažem, uvek možete da nađete na "Guglu". Mislim da sam to rekao bar 100 hiljada puta. Nisam igrao kao napadač, na početku, više sam bio u veznom redu. Ali, posle dve-tri godine počeo sam da igram kao ofanzivni igrač u Nemačkoj. Naravno, ne na svakoj utakmici. I u Čelsiju sam počeo u veznom redu, pa sam posle igrao kao napadač. Sada je i u Arsenalu bilo tako".

UEFA Liga šampiona je dobila novi format, Arsenal "puca" na visoko i u ovom takmičenju.

"Da, nadam se. Sada znamo koliko je teško kada ispadnete sa tog takmičenja, zbog prethodne sezone. Mislim posebno na prošlu sezonu i meča u gostima u Nemačkoj gde nismo odigrali najbolje. Sazreli smo, sada smo godinu dana stariji. Nadam se da će takmičenje biti sjajno, čeka nas dug put i mislim da smo spremni za njega".

Da li postoji neki univerzalni recept za UEFA Ligu šampiona?

"Ne baš, ne znam. Zavisi. Kada me igrači pitaju, ispričam im. Mislim da je to nešto što znate sami za sebe. Imamo mnogo igrača koji su već igrali ovo takmičenje, bez obzira što je sada sa više mečeva. Pomažem koliko mogu, ali već je prošlo četiri godine od osvajanja Lige šampiona. Bio je to dobar trenutak u karijeri. To je nešto o čemu ću uvek misliti, ali bio bi još lepši kada bih ga ponovio sa Arsenalom".

Kako vidite sebe u selekciji Nemačke?

"To nije nešto što se desilo ove sezone, tu sam već šest godina. Odigrao sam mnogo utakmica, dobro se osećam. Sada sam zamenik kapitena, meni to znači. Nadam se da ću napredovati i osvajati trofeje i sa Nemačkom".

UEFA EURO u Nemačkoj je bio sjajan...

"Bilo je to sjajno takmičenje. Posebno je bilo lepo za nas, za Nemačku jer smo igrali pred svojim navijačima. Naravno, bili smo razočarani kada nismo prošli u polufinale. I pored toga su ostala lepa sećanja", zaključio je Kai Haverc koji je postigao 17 golova na 58 mečeva za "tobdžije".